PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

04 Μαΐου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Οι εμπορικές συμφωνίες με Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία έπληξαν τους κτηνοτρόφους»


http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Οι εμπορικές συμφωνίες με Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία έπληξαν τους κτηνοτρόφους»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την παρούσα κατάσταση και μελλοντικές προοπτικές του κλάδου των αιγοπροβάτων στην ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η ενασχόληση με την εκτροφή προβάτων και αιγών είναι μία δύσκολη αλλά και σημαντική εργασία, διότι με αυτήν επιτυγχάνεται η κάλυψη ορισμένων επισιτιστικών απαιτήσεων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Λόγω του ότι τα ζώα αυτά είναι ευάλωτα και σε φυσικούς κινδύνους και σε κινδύνους που προέρχονται από τους θηρευτές καθώς επίσης και σε διάφορες ασθένειες, μειώνεται ο αριθμός τους, κι αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της κατανάλωσης του κρέατος. Πρέπει λοιπόν να ληφθούν ορισμένα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι η προστασία της ζωής των αιγοπροβάτων από διάφορες ασθένειες που προέρχονται κυρίως από ζώα τα οποία εισάγονται από γειτονικές χώρες, όπως π.χ. είναι, στην περίπτωση της Ελλάδας, η Τουρκία, τα Σκόπια και λιγότερο η Αλβανία, καθώς επίσης και η προστασία των καταναλωτών αλλά και των απασχολουμένων με την εκτροφή από τις διάφορες εμπορικές συμφωνίες που συνάπτουμε με την Αυστραλία, με τη Νέα Ζηλανδία ή και με άλλες χώρες.