PSS

28 Μαΐου, 2018

Ολοκληρώθηκε το έργο συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στα παγκάκια της παραλίας της Χαλκίδας

Ολοκληρώθηκε το έργο συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στα παγκάκια της παραλίας της Χαλκίδας

Με γνώμονα τον περαιτέρω εξωραϊσμό και την πιο αποτελεσματική ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ολοκλήρωσε το έργο συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στα παγκάκια της παραλίας της Χαλκίδας στο πλαίσιο εργασιών – επεμβάσεων από την πύλη του Λιμανιού έως το Κόκκινο Σπίτι & από την Γέφυρα έως τον χώρο στάθμευσης Αστεριών.
Η σύμβαση προέβλεπε τις παρακάτω εργασίες για το σύνολο των 100 και πλέον παγκακίων (80 μονά-20διπλά και τσιμεντένια):
Αποχορτάρισμα στα υπάρχοντα ξύλα
Ανανέωση σπασμένων ξύλων με καινούρια
Συντήρηση και σφίξιμο όσων ξύλων κουνιούνται
Πέρασμα με βερνίκι εμποτισμού  σε χρώμα καρυδιάς σκούρο  για την ενιαία επιφάνεια του ξύλου (το βερνίκι θα περαστεί δυο φορές)
Συντήρηση στις μεταλλικές βάσεις των παγκακίων
Αποχορταρισμός και καθάρισμα από τα τσιμέντα των τελευταίων εργασιών που έγιναν. Συντήρηση στο ξύλο και βάψιμο στα τσιμεντένια παγκάκια.
Οι επεμβάσεις επισκευών και συντήρησης κρίθηκαν επιβεβλημένες καθώς είχαν σημειωθεί σημαντικές φθορές και μικροβανδαλισμοί (graffiti, καψίματα) στα παγκάκια της παραλιακής, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος της όμορφης εικόνας της παραλίας της πόλης.
Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και τα παγκάκια βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας εν όψει και της θερινής περιόδου.
Ο ΟΛΝΕ στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του, θα συνεχίσει-εκτός των έργων μεγάλης κλίμακας-να προβαίνει σε τέτοιου τύπου μικρές παρεμβάσεις, οι οποίες ωστόσο έχουν μεγάλη αξία καθώς αναδεικνύουν την ομορφιά της πόλης μας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.