PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

01 Μαΐου, 2018

AKROPOLIS JET RAID 2018, OROPOS GREECE Από τον Ωρωπό-Ευβοϊκό στις Κυκλάδες 1200 χλμ αγώνων..................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

AKROPOLIS JET RAID 2018, OROPOS GREECE
Από τον Ωρωπό-Ευβοϊκό στις Κυκλάδες 1200 χλμ αγώνων
μια αθλητική γιορτή που προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς τουριστικής αγοράς

H αντίστροφη μέτρηση ξεκινά!
Την 1η Μαϊου στην Παραλία Μαρκοπούλου ζεσταίνουμε μηχανές. Η Ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Akropolis Jet Raid 2018, Oropos Greece θα κάνει την πρώτη προπόνηση στα νερά του Ευβοϊκού, μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε γεύση από το θέαμα που θα απολαύσουμε τον Ιούνιο στον Ωρωπό.
Να θυμίσουμε ότι η «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ- Κ.Ε.Δ.Ω.» είναι ο διοργανωτής και ο υπεύθυνος φιλοξενίας, της διοργάνωσης η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού και την υποστήριξη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού – Ε.Τ.Α.Δ.Ω.
Την εκδήλωση τιμούν επίσης με την αιγίδα και την υποστήριξή τους, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ε.Ο.Τ. και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Τμ. Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων. Επίσης, υποστηρίζουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών και η Ε.Μ.Υ. με επικαιροποιημένα μετεωρολογικά μοντέλα για όλο το εύρος των διαδρομών.
Το συνοπτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης AKROPOLIS JET RAID 2018, OROPOS GREECE, όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, έχει ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ
Στις 18.00μ.μ. ο Δήμος Ωρωπού υποδέχεται τους συμμετέχοντες, στην επίσημη τελετή έναρξης, η οποία θα ξεκινήσει με την Παρέλαση Κρατών (ομάδων με σημαίες κρατών) από την Παραλία Μαρκοπούλου μέχρι την Είσοδο του Πορθμείου. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων και μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της ΚΕΔΩ και των αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Τέλος θα ακολουθήσει παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας και το επίσημο δείπνο στον χώρο διαμονής.
ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Στις 09.30 πμ. ξεκινά η πρώτη αγωνιστική ενότητα, το Gran Prix Ευβοϊκού από την Παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού προς Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη, Ερέτρια. Τα πληρώματα, στην πρώτη αγωνιστική διαδρομή, θα διασχίσουν αγωνιστικά τα νερά του Ευβοϊκού μέχρι τη Νέα Γέφυρα της Χαλκίδας. Από το σημείο αυτό θα διαπλεύσουν με χαμηλή








ταχύτητα σε μορφή παρέλασης (10.30 π.μ. περίπου), όλο το μήκος της παραλίας της Χαλκίδας, προσφέροντας την ευκαιρία, σε όσους θα βρίσκονται στην περιοχή, να απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα σχηματισμών μέχρι τη Νέα Αρτάκη. Στη Νέα Αρτάκη τα πληρώματα θα υποδεχτούν τοπικοί φορείς, κατά τη διάρκεια της σύντομης στάσης για ανάπαυση. Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στη δεύτερη αγωνιστική διαδρομή, επιστρέφοντας στη Νέα Γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τον θαλάσσιο χώρο της Ερέτριας. Τέλος, μετά τη μεσημεριανή αναύπαση, θα ακολουθήσει η τελευταία αγωνιστική διαδρομή, προς την Παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού και ο τερματισμός.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 & ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το πρωϊ θα γίνει η εκκίνηση του Gran Prix Αιγαίου από τον Ωρωπό προς την Μήλο, με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό σε νησί των Κυκλάδων. Ο Δήμος Μήλου θα φιλοξενήσει για δύο ημέρες εντυπωσιακούς αγώνες στις διάσημες παραλίες του νησιού και πληθώρα πολιτιστικών δρώμενων. Η διαδρομή αυτή, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών αλλά και της μεγάλης απόστασης, θα είναι για τα πληρώματα μια πρόκληση ιδιαίτερης αντοχής και στρατηγικής στη χρήση των καυσίμων, για τα οποία και βαθμολογούνται.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
Τα πληρώματα ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής στον Ωρωπό, από την Μήλο, με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό στην Κύθνο. Ο τερματισμός του Gran Prix Αιγαίου και η υποδοχή των πληρωμάτων θα γίνει το μεσημέρι στην Παραλία Μαρκοπούλου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το πρωϊ στις 09.30 πμ. κορυφώνεται η αγωνία, καθώς τα πληρώματα θα πρέπει να φέρουν εις πέρας αγωνιστικές διαδρομές κατά μήκος του Ωρωπού (Gran Prix Ωρωπού), με αγώνες από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις διαδρομές που θα έχουν δοθεί στα πληρώματα, θα υπάρχουν «και οι μυστικές διαδρομές”, που θα δίνονται με συντεταγμένες στην εκκίνηση του αγώνα, δοκιμάζοντας την ετοιμότητά τους. Το απόγευμα θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης με τη βαθμολόγηση και την Τελετή Απονομών στον αγωνιστικό χώρο. Η αποχαιρετιστήρια δεξίωση (beach party) θα δοθεί στην ιδιωτική παραλία του χώρου διαμονής.
Για την κάθε ημέρα της διοργάνωσης, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με το πρόγραμμα διαδρομών, στάσεων και σημείων, όπου μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, καθώς και τη διαδικασία βαθμολόγησης των πληρωμάτων όπως και τους νικητές των αγώνων.