PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

04 Μαΐου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τα ΜΜΕ να μην κατευθύνουν την κοινή γνώμη σύμφωνα με διάφορα συμφέροντα»



http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τα ΜΜΕ να μην κατευθύνουν την κοινή γνώμη σύμφωνα με διάφορα συμφέροντα»


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την πολυφωνία και ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η ελευθερία της εκφράσεως και της ενημερώσεως είναι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ακρογωνιαίοι λίθοι ενός δημοκρατικού κράτους.
Βασικοί φορείς αυτής της αυτονόητης πραγματικότητας είναι οι δημοσιογράφοι. Οι δημοσιογράφοι, επειδή ασκούν κριτική στην εκάστοτε εξουσία, πολλές φορές γίνονται αντικείμενα πιέσεων, εκβιασμών και πολλές φορές πληρώνουν αυτή τη στάση τους με την ίδια του τη ζωή. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο καταδικάζω απερίφραστα την οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση στη λειτουργία της αντικειμενικής και δίκαιης ενημερώσεως του πολίτη. Άλλωστε το κόμμα στο οποίο ανήκω, το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, είναι θύμα αυτής της απαράδεκτης φιλοσοφίας και πρακτικής. Από την άλλη πλευρά όμως, και οι δημοσιογράφοι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους με συνέπεια, αντικειμενικότητα και να μην κατευθύνουν την κοινή γνώμη σύμφωνα με διάφορα συμφέροντα.