PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

28 Μαΐου, 2018

Εγκαίνια πολυαισθητηριακού χώρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 25-05-2018

Εγκαίνια πολυαισθητηριακού χώρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, πραγματοποίησε σήμερα τα εγκαίνια του Ειδικού Πολυαισθητηριακού Χώρου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα.
Ο Ειδικός Πολυαισθητηριακός Χώρος, ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια και ανάπτυξη των αισθήσεων για τα παιδιά με αναπηρία όρασης αλλά και των παιδιών που πέρα από την απώλεια της όρασης αντιμετωπίζουν κι άλλες αναπηρίες.
Είναι ένα επιπρόσθετο ποιοτικό εργαλείο εκπαίδευσης, χρήσιμο για πολλές ειδικότητες καθώς και τη θεραπευτική υποστήριξη από τους εργοθεραπευτές, τους εκπαιδευτές κινητικότητας και προσανατολισμού, ψυχολόγους κ.α. επαγγελματίες.
Η κ. Φωτίου στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθηνε ανέφερε, μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πρόκειται για μια εξαιρετική υπηρεσία που προσφέρεται σε όλη την κοινότητα και σε παιδιά με πολυαναπηρία. Είναι σημαντική δράση για την εθνική στρατηγική αποϊδρυματοποίησης όπως θα συμπληρωθεί από το νέο νόμο που θα φέρουμε μέσα στο 2018, ώστε να τεθούν για πρώτη φορά ενιαίοι ρυθμιστικοί κανόνες. Για πρώτη φορά κάνουμε κωδικοποίηση μιας νομοθεσίας που έλκει την καταγωγή από το 1896.
Στο ΚΕΑΤ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει πολλές και σημαντικές αλλαγές που έχουν αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το έργο του. Παραλάβαμε έναν οργανισμό με πολλά και σοβαρά προβλήματα. Υποβάθμιση υπηρεσιών, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, τεράστια συσσωρευμένα χρέη και ένα βουνό από προβλήματα και δυσλειτουργίες που ταλαιπωρούσαν για χρόνια το ίδρυμα. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, βλέπουμε τις αλλαγές αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται με πολύ αισιοδοξία, επαναφέροντας το ΚΕΑΤ στο βασικό και ουσιαστικό του ρόλο δηλαδή αυτόν του Εθνικού Φορέα για την όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης των τυφλών συμπολιτών μας».