PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

31 Μαΐου, 2018

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ολοκληρώνει μια σειρά παρεμβάσεων. Καθαρές παραλίες και χερσαίες ζώνες εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.



Καθαρές παραλίες και χερσαίες ζώνες εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ολοκληρώνει μια σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αναδεικνύουν την ομορφιά των περιοχών που ανήκουν στην αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του.
Μία εξ αυτών των παρεμβάσεων έγινε στην περιοχή που εκβάλλουν οι πηγές της Αρέθουσας στον Άγιο Στέφανο. Ένα πανέμορφο σημείο με μικρά πέτρινα γεφύρια, όπου το νερό των πηγών καταλήγει στη θάλασσα και το οποίο ο Οργανισμός έχει φροντίσει να διαμορφώσει ήδη από το 2013. Φέτος συνεργείο για λογαριασμό του ΟΛΝΕ έκανε αποψίλωση χόρτων, καθάρισε πλήρως το σημείο από απορρίμματα, μικρομπάζα και λοιπά φθαρτά υλικά και έτσι το παραδίδεται καθαρό και ελεύθερο για χρήση από τους συμπολίτες μας. Στα άμεσα σχέδια μάλιστα είναι το σημείο να γίνει ακόμα και πιο λειτουργικό με την τοποθέτηση κιοσκιών προς χρήση όσων θέλουν να απολαύσουν την φυσική ομορφιά του τοπίου.
Ταυτόχρονα τα συνεργεία καθαρισμού του Οργανισμού ολοκληρώνουν τον καθαρισμό όλων των παραλιών της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας απομακρύνοντας σκουπίδια, χορτάρια, και μπάζα, πατώντας την άμμο και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι συμπολίτες μας να μπορέσουν να επισκεφθούν καθαρές και ασφαλείς παραλίες.
Η αρχή έγινε με τον καθαρισμό στο αρχαίο λιμάνι Ανθηδώνας σε συνεργασία
με την τοπική δημοτική ενότητα και συνεχίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο της Δροσιάς μέχρι την παραλία των Αλυκών. Καθαρίστηκαν επίσης οι παραλίες στο Μπούρτζι και τον Άγιο Στέφανο καθώς και το παραλιακό μέτωπο από το Βουρκάρι ως την περιοχή των τρένων και την ΚΥΔΕΠ. Από τη βοιωτική πλευρά τα συνεργεία του οργανισμού καθάρισαν την παραλία στις Ροδιές και τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ από την ευβοϊκή πλευρά της πόλης ξεκίνησαν από τη Σουβάλα και την Καναπίτσα και έφτασαν στο Κουρέντι και τη Λιανή Άμμο.
Με τις παραπάνω ενέργειες οι παραλίες της πόλης βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Ευχή μας είναι όλοι να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον και τις παραλίες της πόλης και ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο να κάνει ότι καλύτερο για να διαφυλάξει την καθαριότητα τους.