PSS

28 Μαΐου, 2018

Στ. Βαρδαρός, ΓΓ Υπουργείου Υγείας: «Θα ξαναγίνει προκήρυξη 1000 θέσεων γιατρών μετά το τέλος του μήνα»

Στ. Βαρδαρός, ΓΓ Υπουργείου Υγείας: «Θα ξαναγίνει προκήρυξη 1000 θέσεων γιατρών μετά το τέλος του μήνα»


«Από τις 62 ΤΟΜΥ, που μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 80, υπάρχουν κάποιες που δεν έχουν πλήρη σύνθεση, άρα καλύπτουν μία βάρδια και κάποιες που έχουν στεγαστεί σε Κέντρα Υγείας και θα μεταστεγαστούν και άλλες που θα παραμείνουν εκεί και χρειάζονται εξοπλισμός για να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας τους».
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, περιγράφει το επόμενο βήμα: να τεθούν σε 24ωρη λειτουργία και άλλα Κέντρα Υγείας στο λεκανοπέδιο αλλά και στην Θεσσαλονίκη- συγκεκριμένα στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, στον Πειραιά, στο Περιστέρι, στην Καλλιθέα αλλά και στην Τούμπα.
Ακολουθεί η συνέντευξη:
Σήμερα λέτε, μετράμε 62 ΤΟΜΥ. Μέχρι τις 239 που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός…
Οι 239 ΤΟΜΥ είναι το χρηματοδοτικό μας ταβάνι. Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν το φθινόπωρο έχουμε ξεπεράσει τις μισές. ήδη έχει πάει αρκετά γρήγορα το εγχείρημα για τα δεδομένα της χώρας. Η πλήρης ανάπτυξη και των 239 θα εξαρτηθεί από τις διαθεσιμότητες που έχουμε σε γιατρούς, χώρους έχουμε.
Οι γιατροί γυρνάνε την πλάτη στις προκηρύξεις;
Οι αιτήσεις προσέγγισαν τις μισές. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια γιατί ήταν μια προκήρυξη που βγήκε μέσα στο καλοκαίρι, πολεμήθηκε αρκετά από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπήρχε και μια ασάφεια ως προς το μισθολογικό τους που τεχνηέντως καλλιεργούνταν – δηλαδή εμείς λέγαμε ότι είναι μισθωτή σχέση εργασίας με αποδοχές αντίστοιχες επιμελητή, Α΄Μεσοσταθμικά σημαίνει πάνω από 1600 καθαρά. Και έβγαιναν οι Ιατρικοί Σύλλογοι και μιλούσαν για μισθούς 600 και 700 ευρώ με μπλοκάκι. Η διαφορά είναι προφανώς χαώδης. Θα ξαναγίνει προκήρυξη 1000 θέσεων γιατρών μετά το τέλος του μήνα σε κενές θέσεις γιατρών…
Ολόκληρη η συνέντευξη στην έντυπη έκδοση της ΕΦΣΥΝ