PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

25 Μαΐου, 2018

Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά

Λιβανίου Ζωή
Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ
Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα, 2221024886
Σέκερη 1, Αθήνα, 2103648205
fax 2103675617
email z.livaniou@parliament.gr

Χαλκίδα, 25 Μαΐου 2018
Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, στην ημερίδα που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο με θέμα «Δράσεις και πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου – Παρουσίαση του Προγράμματος SAFE και των προτάσεων για την βελτίωση της διαχείρισης των περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων».
Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ημερίδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του ΔΣ «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, τον οποίο και συνεχάρη για την πολύχρονη και αδιάλειπτη προσφορά τόσο του ιδίου όσο και του συλλόγου στα θέματα προστασίας των παιδιών και των δικαιωμάτων τους.
Σε δηλώσεις της στα πλαίσια της Ημερίδας τόνισε: «Η 25η Μαΐου είναι μια σημαντική ημέρα ευαισθητοποίησης για τα παιδιά που εξαφανίζονται και τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας για να προστατέψουμε καλύτερα τα παιδιά που βρίσκονται στο περιβάλλον μας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αναπτύσσονται και στη χώρα μας συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης και κινητοποίησης για την αναζήτηση ανηλίκων που εξαφανίζονται. Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Οι ανήλικοι που φεύγουν μόνοι τους από το σπίτι για οποιοδήποτε λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζουν που πρέπει να απευθυνθούν για βοήθεια και να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι. Ελπίζω το φαινόμενο της αρπαγής ανηλίκων και η ανήθικη και απάνθρωπη εκμετάλλευσή τους να σταματήσει. Η κυβέρνηση και το σύνολο της κοινωνίας στηρίζουν κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων».