PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

02 Μαΐου, 2018

«Οι πορτιέρηδες της Πρωτομαγιάς»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας
Χαλκίδα, 1 Μαΐου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Οι πορτιέρηδες της Πρωτομαγιάς»
«Αναγκάζομαι να προβώ σε δηλώσεις για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ξεκαθαρίζοντας τα εξής:
1ον Η Πρωτομαγιά δεν ανήκει σε κανέναν πόσο δε μάλλον σε όψιμους αγωνιστές-εργατοπατέρες που θεωρούν ότι τα εργατικά κέντρα είναι τσιφλίκι τους.
2ον Δεν είναι απλά δικαίωμα μου να παραβρεθώ στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, είναι υποχρέωση μου, άλλωστε προσκλήθηκα επίσημα από τη διοίκηση του τοπικού εργατικού κέντρου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί 11.000 Ευβοιώτες που με ψήφισαν, και αυτό έπραξα παρακολουθώντας την εκδήλωση μέχρι το τέλος.
3ον Ο απλός εργαζόμενος γνωρίζει πολύ καλά ποιος αγωνιά και μάχεται για να επανέρθουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα 100αδων χρόνων που καταπατήθηκαν από τους προηγούμενες κυβερνήσεις και τους συνδικαλιστές πους του έκαναν πλάτες. Έχουμε ήδη νομοθετήσει και θα ισχύσουν από τον Αύγουστο του 2018 τις δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί τον επόμενο στόχο μας, ενώ για πρώτη φορά ο εργαζόμενος με τη συνδρομή του ΣΕΠΕ αισθάνεται ότι προστατεύεται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Να θυμίσω εδώ σε όσους έχουν κοντή μνήμη ότι καμία επιχείρηση επί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεισε στην Εύβοια αντίθετα λύθηκε το ζήτημα των εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ,επανήρθαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, της Συνεταιριστικής Εύβοιας κ.α. ενώ η ανεργία μειώνεται συνεχώς σημειώνοντας πτώση τουλάχιστον 7 μονάδων και όλα αυτά στήνοντας μέρα με τη μέρα ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας. Εν ολίγοις τα περισσότερα που αναφέρονται στο ψήφισμα που κατέθεσε το εργατικό κέντρο είναι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που σταδιακά υλοποιούνται.
4ον Ο απλός εργαζόμενος γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ποιος. Η μικρή συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση βαραίνει ακριβώς αυτούς που προσπάθησαν να στήσουν το σημερινό σόου κρύβοντας με αυτόν τον τρόπο την ανικανότητα τους ως εκπρόσωποι των εργαζομένων του νομού. Τα 2 συνδικάτα που δημιούργησαν το «κλίμα» (ΕΛΜΕ και Νοσοκομείου) μετρούσαν 3 και 1 άτομα αντίστοιχα. Αυτό είναι το ζήτημα που έπρεπε να απασχολεί τους συνδικαλιστές και όχι να το παίζουν πορτιέρηδες στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση»