PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

09 Μαΐου, 2018

Δημοτική Κίνηση στο Δήμο της Χαλκίδας

Δημοτική Κίνηση στο Δήμο της Χαλκίδας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7 Μαίου 2018, για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, αιφνιδίασαν το Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτωντας, εκτός ημερήσιας διάταξης, ψήφισμα που καταδικάζει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής αυτοδιοίκησης, με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι».
Σε αγαστή συνεργασία οι δυναμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που εκφράζονται από τις αντίστοιχες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Χαλκίδας και σε πλήρη ευθυγράμμιση- ταύτιση με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ του κ. Πατούλη, διαστρέβλωναν τις διατάξεις και τις προβλέψεις του νέου Ν/Σ, λες και δεν το είχαν επαρκώς μελετήσει… μας θύμισαν τον άλλο γίγαντα της πολιτικής, τον συνοδοιπόρο κ. Χρυσοχοίδη, που δεν πρόκανε να το διαβάσει!
Περί παραγωγικής συζήτησης βέβαια ούτε λόγος… οι προσωπικού τύπου αντεγκλήσεις με ύβρεις και προσωπικές αιχμές , για άλλη μια φορά, που προσβάλλουν την λειτουργία του σώματος και τον καθένα μας προσωπικά, μας οδήγησαν στην απόφασή να αποχωρήσουμε.
Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι, ο υπό διαμόρφωση νέος νόμος «Κλεισθένης Ι», ενοχλεί και εξοργίζει όλους εκείνους που θεωρούν ότι οι θεσμοί και οι θέσεις των εκλεγμένων τους ανήκουν «κληρονομικώ δικαίω» και δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι ζούμε σε άλλη ιστορική περίοδο. Η καθιέρωση της Απλής Αναλογικής, στην εκλογή των αντιπροσώπων στα Δημοτικά Συμβούλια, όπου θα αντιπροσωπεύεται πια γνήσια η θέληση των πολιτών, ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Τα Δημοτικά Συμβούλια και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έχουν πια φωνή και η Δημοκρατική έκφραση των πολιτών θα δημιουργήσει αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος: συνεννόηση και συναίνεση για να λύνονται με διαφάνεια, τα υπαρκτά προβλήματα των Δημοτών, και αυτό φαίνεται, τους τρομάζει…
Χαλκίδα 8 Μαίου 2018
Από το Γραφείο Τύπου