PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

04 Μαΐου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Προστασία των αγροτών από τα ατυχήματα»


http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Προστασία των αγροτών από τα ατυχήματα»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την αντιμετώπιση της ασφάλειας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η ενασχόληση με τον ευρύτερο γεωργικό τομέα από την αρχαιότητα ακόμη αποτελούσε μια δύσκολη, επίπονη και επικίνδυνη δραστηριότητα για τον άνθρωπο.
Δυστυχώς και στη σημερινή εποχή γινόμαστε μάρτυρες πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων τα οποία κυρίως οφείλονται σε έλλειψη ασφάλειας εγκαταστάσεων, σε ανυπαρξία μέσων υψηλής τεχνολογίας και σε ελλιπή ενημέρωση και εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τις δραστηριότητες αυτές. Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τους θανάτους και τις ασθένειες που προκαλούνται από τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, από ατυχήματα καθώς επίσης και από τη χρήση φυτοφαρμάκων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δραστηριοποιηθεί, να εκδώσει προγράμματα χρηματοδοτήσεως για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και επιπλέον να δημιουργήσει κίνητρα ούτως ώστε να ασχοληθούν οι νέοι με τις γεωργικές εργασίες, κυρίως στη Νότιο Ευρώπη και στην Ελλάδα, που είναι κατεστραμμένη από τα μνημόνια.