PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

01 Μαΐου, 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο για την θεσμοθέτηση του οκτάωρου και την βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας παραμένει πάντα επίκαιρος. Οι αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων από το 1893 για καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας, οκτάωρο, καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, η εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936 αποτελούν σταθμούς στην πορεία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Μας θυμίζουν, ότι βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.
Η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι όμως μόνο μέρα μνήμης. Η εργατική τάξη θυμάται και τιμά τους νεκρούς της, αλλά παράλληλα διεκδικεί και αγωνίζεται. Στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία σχεδόν επιβολής του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου μοντέλου, η φετινή πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει την έναρξη της διεκδίκησης του κόσμου της εργασίας. Τα μνημόνια που ποδοπάτησαν εργασιακά δικαιώματα, εξανέμισαν μισθούς και συντάξεις, οδήγησαν στην ανεργία και στην υποαπασχόληση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Γνωρίζουμε πια πολύ καλά, ότι για την κρίση δεν φταίνε αυτοί που κλήθηκαν να την πληρώσουν, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, τα πιο ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα. Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους με την στοχευμένη επίθεση σε όλους εκείνους τους τομείς, που είναι ανταποδοτικοί για την κοινωνία (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση), είναι πια ώρα να αντιστραφεί προς όφελος όλων όσων βρέθηκαν στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, χωρίς να το έχουν επιλέξει.
Ότι έμεινε αλώβητο τα τελευταία χρόνια με τους σκληρούς αγώνες που δώσαμε, οι μικρές και μεγάλες νίκες που είχαμε, δεν μπορούν να μας ικανοποιούν. Αποτελούν την βάση για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, ώστε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι το ζοφερό τοπίο της
αποδιάρθρωσης και ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, η υποστελέχωση κρίσιμων τομέων του Δημοσίου, κυρίως στην Υγεία και την Παιδεία, η υποβάθμιση του κόστους εργασίας, η απαξίωση των συλλογικών μορφών οργάνωσης της εργασίας.
Τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών της εργατικής τάξης, συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα, για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς και διεκδικούμε:
* Να αποτελέσουν θλιβερό παρελθόν τα μνημόνια και η επιτροπεία ης χώρας
* Να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις με μισθολογικό και θεσμικό χαρακτήρα
* Άμεσες και μαζικές και μόνιμες προσλήψεις σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση)
* Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας
* Επαναφορά των συντάξεων σε ικανοποιητικά επίπεδα, καμιά επιπλέον μείωση σε κύρια ή επικουρική σύνταξη
* Να μην μειωθεί το όριο του αφορολόγητου, αντίθετα να επανέλθει στα 12.000 ευρώ
* Σταδιακή επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 1 Μάη 2018. Στην Χαλκίδα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στις 10:00.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
Χαλκίδα 30 Απριλίου 2018