PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

04 Μαΐου, 2018

Κατόπιν προσκλήσεως από τον κ. Δημήτριο Αναγνώστου, Πρόεδρο του Παραρτήματος Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας......

ΧΑΛΚΙΔΑ, 03/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ


Κατόπιν προσκλήσεως από τον κ. Δημήτριο Αναγνώστου, Πρόεδρο του Παραρτήματος Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την Πέμπτη 25 Απριλίου, ώρα 13:00- 15:00, προσήλθαν στα γραφεία του παραρτήματος Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στην πόλη της Χαλκίδας. Η ανταπόκριση των φορέων ήταν σημαντική και άμεση.
Οι σχετικές τοποθετήσεις συνέκλιναν προς την άμεση εφαρμογή του Νόμου, την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων (ανηλίκων, εγκύων, χρονίως πασχόντων, κ.α.) και την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν νοείται να μην υπάρχει συμμόρφωση σε έναν νόμο που έχει σαν σκοπό του τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών, ούτε και η διατήρηση ανεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στους συμπολίτες. Οι διατάξεις είναι σαφείς, όπως και σαφής είναι η πρόθεση να κινηθούν όλοι οι φορείς προς την κατεύθυνση της εφαρμογής τους. Διατυπώθηκε, από κοινού, ξεκάθαρα η βούληση για ενημέρωση του κοινού, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών με όποιο τρόπο διαθέτει ο κάθε φορέας, καθώς και μέσα από κοινές δράσεις μέσα στους ερχόμενους μήνες, ξεκινώντας στις 31 Μαΐου 2018, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Σε σύντομο χρόνο, θα ακολουθήσει εισήγηση προς τον Δήμο Χαλκιδέων και την Ελληνική Αστυνομία, εκπρόσωποι των οποίων δεν ανταποκρίθηκαν στο πρώτο αυτό κάλεσμα, για εντατικοποίηση των ελέγχων, εφαρμογή των διατάξεων, την υπεράσπιση του δικαιώματος των πολιτών, όπως αυτό προβλέπεται από τον αντικαπνιστικό Νόμο, ο οποίος έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από το 2009.
Παρόμοια συνάντηση κρίθηκε σκόπιμο να γίνει με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, φορέας ο οποίος είναι το τελικό όργανο διαπίστωσης και απόδοσης κλήσεων συμμόρφωσης, χρηματικών προστίμων και διοικητικών κυρώσεων στους υπεύθυνους των χώρων, ιδιωτικών κι δημόσιων, όπου παρατηρούνται παραβάσεις.
Την ώρα που η Ευρώπη έχει θέσει στόχους ελέγχου του Καπνίσματος και των εφάμιλλων εξαρτήσεων, είναι ντροπή όσων αδιαφορούν κι εγκληματικά παρανομούν εις βάρος της υγείας όλων μας.


Οι στόχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θέτουν την υποχρέωση της διακοπής του Καπνίσματος για το 2018, με το πρόγραμμα Tobacco Free Initiative.



Ο Πρόεδρος και το ΔΣ
του Παραρτήματος Χαλκίδας
της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας