PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

17 Μαΐου, 2018

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (2.000) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, (5,5) περίπου κιλά αδασμολόγητου καπνού, χρηματικό ποσό και (2) κινητά τηλέφωνα


Συνελήφθησαν, χθες (15-05-2018) το μεσημέρι στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διενέργεια νομότυπης έρευνας στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο εντός αυτής όσο και στη κατοχή τους, τα ακόλουθα:

* (5) κιλά και (550) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,

* (2.036) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και

* το χρηματικό ποσό των (580) ευρώ και (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας