PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

24 Ιουνίου, 2018

Χρηματοδοτήσεις Υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» και έργων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. (ΕΥΒΟΙΑ)


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ – ΖΩΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας
Χαλκίδα, 22 Ιουνίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρηματοδοτήσεις Υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» και έργων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Α. Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη τριών πράξεων Δήμων, συνολικού ποσού ύψους 11.841.164,94 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 4.027.025,32 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα για το Νομό Εύβοιας εγκρίθηκαν:
1) Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του Δήμου Σκύρου, συνολικού ποσού 15.900,00 ευρώ.
2) Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του Δήμου Χαλκιδέων, συνολικού ποσού 581.600,00 ευρώ και
3) Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, συνολικού ποσού 40.800,00 ευρώ.

Β. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 43,4 εκατ. Ευρώ από εθνικούς πόρους για 19 νέα έργα υποδομών. Πιο συγκεκριμένα για το Νομό Εύβοιας εγκρίθηκε η Γ’ φάση λιμένα Μαντουδίου, προϋπολογισμού 10 εκτατ. ευρώ .

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΡΘΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.