PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

19 Ιουνίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ελλάδα και Κύπρος απειλούνται ευθέως από την Τουρκία»


http://georgiosepitideios.gr 
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ελλάδα και Κύπρος απειλούνται ευθέως από την Τουρκία»


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι δύο μεγάλοι Οργανισμοί της Δύσεως που έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι πολλά κράτη μέλη του ενός είναι και μέλη του άλλου. Αυτό το δεδομένο συνηγορεί υπέρ της μεταξύ τους συνεργασίας, στους τομείς όμως εκείνους που δικαιολογείται μια τέτοια συνεργασία. Το ΝΑΤΟ είναι στρατιωτική συμμαχία και έχει ως αποστολή τη διεξαγωγή της συλλογικής άμυνας και έτσι πρέπει να παραμείνει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να αντιμετωπίσει απειλές από την τρομοκρατία, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και υβριδικές επιθέσεις και η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων αποτελεί κυρίως αρμοδιότητα των κρατών μελών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

Αυτή τη στιγμή κανένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο απειλής και επιθέσεως από τρίτη δύναμη, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Κύπρο που απειλούνται ευθέως από την Τουρκία. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να μεταβληθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε στρατιωτική συμμαχία. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ θα είναι αλληλοσυγκρουόμενες, αλλά θα πρέπει να εξηγηθεί εναντίον τίνος θα στρέφεται αυτή η συμμαχία.