PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

16 Ιουνίου, 2018

Ολοκληρώθηκε διήμερη εκπαιδευτική επιμόρφωση (45) «Τοπικών Αστυνόμων».


Ολοκληρώθηκε διήμερη εκπαιδευτική επιμόρφωση
(45) «Τοπικών Αστυνόμων».
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» απονεμήθηκαν στους Τοπικούς Αστυνόμους πιστοποιητικά εκπαίδευσης.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκπαιδευτική επιμόρφωση (45) «Τοπικών Αστυνόμων» της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, στις Αχαρνές Αττικής.
Η θεματολογία της εκπαίδευσης περιελάμβανε μια σειρά ειδικότερων θεμάτων, όπως:
το έργο και η αποστολή του Τοπικού Αστυνόμου,
η παραβατική συμπεριφορά και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών του δήμου ή της κοινότητας,
η αντιμετώπιση ευάλωτων ομάδων – ρατσισμός – ξενοφοβία,
η αστυνομική δεοντολογία, και
η εικόνα του αστυνομικού προς τον πολίτη. Αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την έννομη τάξη και την Αστυνομία
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, απονεμήθηκαν στους (45) Τοπικούς Αστυνόμους πιστοποιητικά εκπαίδευσης.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.
Στους χαιρετισμούς αυτούς επισημάνθηκε η σημαντική αποδοχή του θεσμού από τις τοπικές κοινωνίες και η επίδραση που έχει η καθημερινή παρουσία και δράση των Τοπικών Αστυνόμων στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και στη διευθέτηση ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα εκφράστηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους η ευαρέσκεια για το έργο που επιτελούν και η προτροπή να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προστατεύοντας και υπηρετώντας τις τοπικές κοινωνίες.
Σημειώνεται ότι ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου ενεργοποιήθηκε από το Μάρτιο του 2017 και εντάχθηκε στο βασικό περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, με την προοπτική να αποτελέσει βασικό παράγοντα αναβάθμισης της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ελληνική Περιφέρεια.
Σήμερα ο θεσμός λειτουργεί συνολικά σε (45) τοπικές κοινότητες (26) Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας , καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα.
Αναλυτικότερα το τελευταίο 15μηνο οι «Τοπικοί Αστυνόμοι» πραγματοποίησαν συνολικά (47.470) δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν (25.169) επισκέψεις πολιτών και Φορέων, (9.748) θεωρήσεις εγγράφων, (6.537) περιπτώσεις παροχής πληροφοριών για την έκδοση αστυνομικών εγγράφων, (3.229) διευθετήσεις παραπόνων – διαφορών, (2.052) περιπτώσεις παροχής συνδρομής ή βοήθειας, (381) μηνύσεις - εγκλήσεις και (354) δηλώσεις απώλειας εγγράφων ή αντικειμένων.