PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

19 Ιουνίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ο Ερντογάν κατήγγειλε τη συμφωνία με την Ελλάδα και ουδείς αντέδρασε»


http://georgiosepitideios.gr 
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ο Ερντογάν κατήγγειλε τη συμφωνία με την Ελλάδα και ουδείς αντέδρασε»


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την προετοιμασία της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου 2018.

Ακολουθεί η ομιλία:


Κύριε Πρόεδρε, αναμένεται ότι και αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα λάβει ουσιαστικές αποφάσεις. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει να προσεγγίζει τα σοβαρά θέματα όχι πραγματιστικά, αλλά με μια φιλοσοφική διάθεση και με ευχολόγια. Το ίδιο κάνει και με το σοβαρό θέμα της παράνομης μεταναστεύσεως. Αντί να λάβει αποφάσεις και μέτρα ώστε να πάψουν οι συνεχιζόμενες ροές κυρίως προς την Ιταλία και την Ελλάδα, παρακολουθεί με απάθεια την κατάσταση, βλέπει ορισμένα κράτη να κλείνουν τα σύνορά τους και αφήνει τις χώρες εισόδου να αντιμετωπίσουν μόνες τους το πρόβλημα.

Τώρα οι περισσότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορούν την Ιταλία διότι έκανε το αυτονόητο για να προστατεύσει τη χώρα. Πριν τρεις ημέρες, όμως, όταν ο Ερντογάν κατήγγειλε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επιστροφή κάποιων παρανόμων μεταναστών, ουδείς αντέδρασε. Ποιος έχει το δικαίωμα να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο εξαθλιωμένων, παρανόμων μεταναστών; Και αν κάποια στιγμή η Ελλάδα λάβει μέτρα και κλείσει και αυτή τα σύνορά της, τότε τι θα συμβεί; Θα κατηγορηθεί η Ελλάδα ως ξενοφοβική;