PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

24 Ιουνίου, 2018

Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας
Χαλκίδα, 23 Ιουνίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης στην πρώτη δημόσια εκδήλωση της Εμβληματικής Δράσης: Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία».
Ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης παρευρέθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στην πρώτη δημόσια εκδήλωση της Εμβληματικής Δράσης: «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία», που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η οποία διοργανώθηκε από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και το Υπουργείο Υγείας.

Το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας αποτελεί ένα Δίκτυο Ερευνητικών Φορέων και Ογκολογικών Κλινικών που στόχο έχει το συντονισμό και την αξιοποίηση του συνόλου του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, που δραστηριοποιείται στον αναδυόμενο και ραγδαία εξελισσόμενο τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένο τομέα της Ιατρικής. Ήδη δημιουργούνται 4 μονάδες ιατρικής ακρίβειας (2 στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη και 1 στο Ηράκλειο) ενώ προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου σε Λάρισα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη.

Η ως άνω δράση, η οποία εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου το οποίο θα στηρίζεται στην Οικονομία της Γνώσης, βάζει τη χώρα μας στην πρώτη γραμμή στη διαμόρφωση των εξελίξεων, σε μια θεματική αιχμής.

Όπως επισημάνθηκε ειδικότερα από τους ομιλητές, η λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, θα αναβαθμίσει την ποιότητα της περίθαλψης των καρκινοπαθών, μέσω της εφαρμογής εξατομικευμένης και στοχευμένης θεραπείας, με βάση τις ιδιαίτερες βλάβες του DNA των καρκινικών κυττάρων του κάθε ασθενούς. Παράλληλα, θα συντελέσει σε οικονομίες κλίμακας και εξοικονόμηση πόρων, η δε συγκέντρωση δεδομένων από τη γενετική ανάλυση πολλών ασθενών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη νέας γνώσης και νέων θεραπειών.

Η ανωτέρω κοινή δράση των δύο Υπουργείων θέτει την Έρευνα στην υπηρεσία της Υγείας, και για την επιτυχή της λειτουργία εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους όλοι οι διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι ερευνητικών φορέων που συμμετείχαν στην ανωτέρω εκδήλωση παρουσίασής της.