PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

19 Ιουνίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Κάθε κράτος οφείλει να προστατεύσει τον κυβερνοχώρο του»


http://georgiosepitideios.gr 
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Κάθε κράτος οφείλει να προστατεύσει τον κυβερνοχώρο του»


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγού Γεώργιου Επιτήδειου, στα πλαίσια της συζητήσεως για την άμυνα στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες απειλές ακόμη και κατά της ίδιας της υποστάσεως ενός κράτους. Πρέπει λοιπόν το θέμα αυτό να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή.
Κάθε κράτος οφείλει να έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τον κυβερνοχώρο του και, για να το επιτύχει αυτό, θα πρέπει να αποκτήσει τις απαιτούμενες δυνατότητες. Πρέπει κατ’ αρχάς να δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές και να επενδύσει σε υψηλή και σύγχρονη τεχνολογία. Επιπλέον πρέπει να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο κράτους, Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και ΝΑΤΟ. Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθούν εμπειρογνώμονες, να ανταλλάσσονται πληροφορίες, να γίνονται κοινές ασκήσεις και να διεξάγεται συνεχής έρευνα. Για την άμυνα στον κυβερνοχώρο, λόγω του στρατιωτικού αλλά και του μη στρατιωτικού χαρακτήρα της, επιβάλλεται να επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ του στρατιωτικού αλλά και του ιδιωτικού φορέα. Τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο.