PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

20 Ιουνίου, 2018

Τμήμα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων

Το τμήμα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, από τους σ. Νίκο Σιόλια –Συντονιστή της Ν.Ε, την σ. Σίμωση Γεωργία- μέλους της Ν.Γ. της Ν.Ε. Εύβοιας και του σ. Νίκου Ανέστη μέλους της Ν.Ε. και υπεύθυνου του τμήματος, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υγείας σ. Σταμάτη Βαρδαρού και του σ. Πάνου Λάμπρου μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του τμήματος Δικαιωμάτων της Κ.Ε., επισκέφτηκαν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
* τις φυλακές Χαλκίδος και
* τον οικισμό Χαραυγή του Δήμου της Χαλκίδας, που συμβιώνουν Ρομά και Μη Ρομά .
Το πρωί έγινε η επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης της Χαλκίδας, όπου πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων –αιτημάτων της Διοίκησης των φυλακών ,των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων του σωφρονιστικού καταστήματος- τους οποίους θερμά ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τον υποδειγματικό διάλογο. Το αίτημα της όσο το δυνατόν γρηγορότερης προώθησης στην Βουλή, του νέου Ποινικού και Σωφρονιστικού Κώδικα, είναι το κύριο αίτημα. Ζητήματα τοπικού
ενδιαφέροντος, η δημιουργία Γυμναστηρίου, γηπέδου Μπάσκετ και σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Το απόγευμα της ίδια μέρας ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και καταγραφή προβλημάτων στην κοινότητα Χαραυγή τόσο με τους Ρομά όσο και με τους μη Ρομά κατοίκους και ενημερώθηκαν αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα της ένταξης των Ρομά -της δημιουργίας οικισμών με όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες- υποδομών υγιεινής, ιατρείων και σχολείων- προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των ιδίων όσο και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής, με την απαραίτητη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου της Χαλκίδας. Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν και οι σ. Κώστας Παππάς- μέλος της Ν.Γ. της Ν.Ε. Εύβοιας και η σ. Ζωή Λιβανίου- Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το τμήμα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων της Ν.Ε. Εύβοιας, θα συνεχίσει αυτές τις δράσεις σ’ όλη την Εύβοια, στην προσπάθεια ανάδειξής των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και την αναζήτηση πρόσφορων λύσεων σε ζητήματα που ζητούν άμεση λύση, μετά από χρόνια αδιαφορίας, πολιτικής καπηλείας και κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων.
Χαλκίδα 20 Ιουνίου 2018
Από το Γραφείο Τύπου