PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

19 Ιουνίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η ΕΕ πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία»

http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η ΕΕ πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία»


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως με τον Πρωθυπουργό των Κάτω Χωρών Mark Rutte σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρωθυπουργέ, ως γνωστόν η Τουρκία προωθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους παράνομους μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Παράλληλα, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι, αν δεν ικανοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις της, θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες. Πρόσφατα κατήγγειλε τη συμφωνία με την Ελλάδα για επαναφορά όσων λαθρομεταναστών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για χορήγηση ασύλου.

Συμφωνείτε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, να διακόψει άμεσα τη χρηματοδότηση, καθώς επίσης και τις συζητήσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεύτερον, επειδή σωστά επισημάνατε ότι με το ευρώ έγινε απλώς ανακατανομή πλούτου, συμφωνείτε ότι, στα πλαίσια αυτά και για επίδειξη αλληλεγγύης, πρέπει να μειωθεί και να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδος, την οποία κατέστρεψε οικονομικά και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασωθεί το ευρώ; Και τέλος, θεωρείτε ότι, αν εγκαταλείψουμε την αρχή της ομοφωνίας, θα εξυπηρετήσουμε την ανάγκη για ύπαρξη μιας Ευρώπης κυρίαρχων λαών;