PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

03 Ιουνίου, 2018

Εορτασμός της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Εορτασμός της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους Απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (03-06-2018) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς της Λαμίας, της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας, του Καρπενησίου και της Άμφισσας.
Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, απεύθυνε χαιρετισμό από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, όπου δήλωσε:
«Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.
Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή ημέρα έχει μια ξεχωριστή αξία και σημασία στη συνείδηση όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την μεγάλη αυτή Οικογένεια και δεν έχει τυπικό χαρακτήρα, ούτε περιορίζεται στα στενά όρια των επετειακών εκδηλώσεων. Η σημερινή ημέρα αποκτά μια ξεχωριστή σημασιολογία, γιατί αντανακλά τη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αποστράτους.
Ο σημερινός εορτασμός αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος. Απόστρατος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση απόμαχος της ζωής, δεν σημαίνει ξεχασμένος ούτε παροπλισμένος.
Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε εμείς οι εν ενεργεία αστυνομικοί έχουμε την ανάγκη να σας συμβουλευόμαστε και να σας ακούμε, χρειαζόμαστε τις πολύτιμες ιδέες και εμπειρίες σας και θέλουμε να είστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο και πολυδιάστατο έργο που επιτελεί διαχρονικά η Ελληνική Αστυνομία.
Εσείς οι απόστρατοι αποτελείτε την πολύτιμη Ιστορία του Σώματος, έναν άξονα αναφοράς και ευθύνης σ’ αυτούς που προσέφεραν εχθές και δείχνουν τον δρόμο σε όσους προσφέρουν σήμερα.
Γι’ αυτό και η ημέρα αυτή, δικαιωματικά ανήκει σε όλους εσάς που με το έργο και την προσφορά σας, καθιερώσατε στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη πως η Ελληνική Αστυνομία είναι εκείνη που προστατεύει και διασφαλίζει την εσωτερική ασφάλεια και την τάξη στη χώρα μας.
Θα ήθελα λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι πάντοτε θα σας αναγνωρίζουμε ως συναγωνιστές στην πορεία μας για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο και θα αποτελείτε τον βασικό στυλοβάτη στο καθημερινό έργο που θα αντιμετωπίζουμε, ώστε να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα της κοινωνίας μας.
Η Ελληνική Αστυνομία είναι περήφανη για όλους εσάς, για όλους εκείνους που υπηρέτησαν τις αρχές και τις αξίες του Σώματος και αυτό κρατάμε ως παρακαταθήκη.
Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας, υγεία και Χρόνια Πολλά».
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Ενώσεων, Συνδικαλιστικοί Φορείς, πλήθος αστυνομικού προσωπικού και πολίτες, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους Απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.