SANKE

27 Ιουνίου, 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΥΡΙΝΙΚΟΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ. --- ΦΩΤΟΣ ---

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΥΡΙΝΙΚΟΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ. 
Σήμερα επισκέφθηκε τα Ψαχνά ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σφηκόπουλος  συνοδευόμενος από την Κοσμήτορα Νομικής Σχολής και την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας κ. Λαλιώτη. Τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Διρφύων/ Μεσσαπίων κ. Ψαθάς ,ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Παγώνης , ενώ παρόντες ήταν και ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης,  οι Βουλευτές κ. Ακριώτης κ. Πρατσόλης, κ.Λιβανίου καθώς και ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπανός,  ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος  και ο πρώην Δήμαρχος Δ/Μ κ. Μπουροδήμος.
Κατόπιν ο Υπουργός και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου επισκέφθηκαν το ΤΕΙ Χαλκίδας όπου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ οι συγκεντρωθέντες καθηγητές και φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας άκουσαν από «πρώτο χέρι» την πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών για το «Συγκρότημα Ευρίπου». Την συζήτηση συντόνισε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρος Λάβδας. Παρόντες όλοι οι προαναφερόμενοι πολιτικοί παράγοντες.
Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι προτείνουν στην Πολιτεία την ίδρυση του Συγκροτήματος Ευρίπου ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο θα αποτελείται από τα ακόλουθα:
Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας
Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλιακών Σπουδών  
Τμήμα Ψηφιακών  Τεχνών και Κινηματογράφου
Τα παραπάνω τμήματα, ιδιαίτερα τα δύο πρώτα θα απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος των διδασκόντων στο ΤΕΙ Χαλκίδας.
Επίσης προτάθηκε η ίδρυση Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Φυσικών Πόρων  ενώ θα οργανωθούν Διατμηματικά Προγράμματα Σπουδών όπως σχετικά με την Διαχείρισης Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής κπλ, Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Διαχείρισης Πολιτιστικών και Ιστορικών πόρων
Δημιουργία Τεχνόπολης (Τεχνολογικού Πάρκου) συνδεδεμένης με το Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, Παραγωγικούς φορείς και μονάδες παραγωγής που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή και όχι μόνο.
Η παραπάνω πρόταση φαίνεται ότι βρίσκει ανταπόκριση τόσο στους Διδάσκοντες του ΤΕΙ Χαλκίδας όσο και στους εκπροσώπους της Ευβοϊκής Αυτοδιοίκησης που πήραν τον λόγο όπως ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Παγώνης , ο Δήμαρχος Δ/Μεσσαπίων κ. Ψαθάς και ο Δήμαρχος Κύμης /Αλιβερίου κ. Μπουραντάς. Το ίδιο ένθερμοι υποστηρικτές ήταν και ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ευβοίας.
Παραφωνία υπήρξε η αντίδραση του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη ο οποίο επιτέθηκε στον Υπουργό γιατί αγνοεί την πρόταση Πανούση που εκπόνησε η ΠΕΔ Στερεάς καθώς και του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Ορχομενού κ. Υπερήφανου που απαξίωσαν την πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών και απαίτησαν να γίνει δεκτή η πρόταση για το Δελφικό Πανεπιστημίου.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Παγώνης επεσήμανε ότι «οι Δήμαρχοι της Στερεάς προ μηνών προχώρησαν στην εκπόνηση της Μελέτης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ενώ δεν ήταν γνωστή η πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την στιγμή που όπως ακούσαμε από τον κ. Αντιπρύτανη και από ότι έχουμε διαβάσει πρόκειται για μία σοβαρή πρόταση που βάζει στον Ακαδημαϊκό Χάρτη την Χαλκίδα και την Εύβοια δεν είναι δυνατόν να την αγνοήσουμε. Όσα ακούσαμε θέλουμε να γίνουν πράξη και γι'αυτό θα συνεργαστούμε και θα στηρίξουμε την υλοποίησή τους αρκεί και η Πολιτεία να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση..... 
ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΑΣΟΥ ΠΡΑΤΣΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΨΑΧΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στα Ψαχνά και της ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης. Αναφέρθηκε αρχικά στο πολύ θετικό γεγονός της ύπαρξης ήδη τριών προτάσεων που αφορούν στο μέλλον του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος και είναι οι εξής:
* Η πρόταση που διαμορφώθηκε από την ομάδα Πανούση, μετά από απόφαση της ΠΕΔ για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
* Το πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε το Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα
* Η πολύ σημαντική και επεξεργασμένη πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Ο κ. Πρατσόλης τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί για εκτεταμένη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της κοινωνίας ώστε να υιοθετηθεί τελικά η βέλτιστη λύση με ακαδημαϊκά κριτήρια και με τη συναίνεση της κοινωνίας.
Σε σχέση με τις συχνές αναφορές κάποιων ομιλητών για τη μη ύπαρξη Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι ευθύνες προφανώς πρέπει να αναζητηθούν στο παρελθόν όταν με το σχέδιο «Αθηνά» το 2013, καταργήθηκε «εν μια νυκτί», αιφνιδιαστικά χωρίς διάλογο και χωρίς καμία συμμετοχή των φορέων. Τότε, τα δύο Πανεπιστημιακά τμήματα που έμειναν «ορφανά», απορροφήθηκαν αναπόφευκτα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτό βέβαια είναι η τεράστια διαφορά με το τι γίνεται σήμερα. Διαφορά που δείχνει και την αντίληψη για τη δημοκρατία και τον κοινωνικό διάλογο σε σοβαρά θέματα.
Ο κ. Πρατσόλης επεσήμανε επίσης την απουσία των Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε όλες τις διαδικασίες και τις συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης στο τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα και αναρωτήθηκε για τη σημασία της κριτικής όταν δεν υπάρχει καν συμμετοχή. Το πραγματικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης γι’ αυτό το θέμα αποδεικνύεται εμπράκτως, όσο και η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συστηματικά απουσιάζει και σιωπά.

  Η EVRIPOS TV 
ΠΑΝΤΑ 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων 
Ληλαντίων & Μεγασθένους 
Χαλκίδα 341 00 Τηλ: 2221 3 55182 Fax: 2221 0 35000 Χαλκίδα 28/06/2018 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσιάστηκε η πρόταση για το Συγκρότημα Ευρίπου


Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χαλκίδας, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουνίου, παρουσιάσθηκε η πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση της περιοχής.
Την πρόταση ανέλυσε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Θωμάς Σφηκόπουλος και αναφέρεται αυτή στη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Χαλκίδας σε Συγκρότημα Ευρίπου, το οποίο θα περιλαμβάνει Πανεπιστημιακές Σχολές. Νωρίτερα, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου εξέθεσε τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΕΚΠΑ, δημιουργούνται για το Συγκρότημα Ευρίπου:
* Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων
* Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας
* Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου
* Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, με δύο Τμήματα.
Συμπληρωματικά, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών, σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Επίσης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, θα διερευνηθεί άμεσα η χωροθέτηση στην περιοχή Βοιωτίας – Εύβοιας της Τεχνόπολης Ευρίπου, με στόχο τη σταδιακή ανάπτυξή της και την εγκατάσταση σε αυτήν, Πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Τεχνολογικής Καινοτομίας, Τέχνης και Πολιτισμού.
Στην εκδήλωση, αλλά και στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας στο Δημαρχείο Ψαχνών, παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με συνεργάτες του. 
Στην παρέμβαση που έκανε ο Δήμαρχος, τόνισε ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Συγκρότημα Ευρίπου, δεν αφήνει αδιάφορο τον Δήμο Χαλκιδέων, όπως και η πρόταση για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, αφού άλλωστε και οι δύο έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

 Η EVRIPOS TV 
ΠΑΝΤΑ 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας
Χαλκίδα, 29 Ιουνίου 2018
ΘΕΜΑ: 
«Τοποθέτηση του βουλευτή Γ. Ακριώτη στο δημόσιο διάλογο για την αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς»
Παρά τη γλωσσική του ευφράδεια και τον κατά γενική ομολογία γοητευτικό του λόγο ο αγαπητός κατά τα λοιπά κ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αντιλαμβανόμενος προφανώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε όλα τα επίπεδα, της προτάσεως του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν κατάφερε όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος να πείσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.
Ήταν τέτοια δε η αδυναμία του να στηρίξει το λόγο του σε ικανά και πειστικά επιχειρήματα που δε δίστασε να κατηγορήσει τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ως ενορχηστρωτή σχεδίου διαμελισμού της Στερεάς Ελλάδας, λέγοντας κατά λέξη ότι λειτούργησε πίσω από κλειστές κουρτίνες. Θεωρώ πως μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι καθόλου σοβαρή.
Ακόμα και οι ίδιοι οι Δήμαρχοι της ΠΕΔ, τρεις εκ των οποίων παρευρίσκοντο και άκουσαν για πρώτη φορά την επίσημη παρουσίαση της εξαιρετικής πρότασης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου δεν αρνήθηκαν τα οφέλη τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για τον αναπτυξιακό ρόλο του ΤΕΙ Χαλκίδας για την τοπική οικονομία. Επίσης όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης του σχεδιασμού από την επόμενη κιόλας περίοδο και όχι μετά από 5-10 (κι αν) χρόνια που θα απαιτούνταν για την Ίδρυση ενός νέου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για τη Στερεά Ελλάδα. Το κύρος του Ε.Κ.Π.Α. και η εμπειρία του να στηρίξει αυτή του την πρόταση είναι δεδομένο!
Η πραγματικότητα, την οποία για μια ακόμη φορά εσκεμμένα διαστρέβλωσε ο κ. Μπακογιάννης, είναι ότι ούτε αυτός ούτε η Π.Ε.Δ. δέχτηκαν να μπουν στην ουσία της πρότασης και να τη συζητήσουν. Θεωρώ ότι θα το κάνουν το επόμενο διάστημα.
Από το 2013 που καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδας και μέχρι πριν από 6 μήνες άκρα του τάφου σιωπή από Π.Ε.Δ. και Περιφέρεια. Τώρα κι ενώ υπάρχουν 3 συνολικά προτάσεις, 2 από τις οποίες είναι αξιολογότατες και μια ακόμη για την οποία αναμένουμε το πόρισμα (πρόταση Πανεπιστημίου Θεσαλίας για ΤΕΙ Στερεάς – Θεσσαλίας), όχι μόνο αρνούνται το διάλογο ή την ενσωμάτωση των όποιων θετικών στοιχείων σε μια ενιαία πρόταση αλλά επιτίθενται λεκτικά στον Υπουργό για να κρύψουν την επιχειρηματολογική τους ένδεια
Για πρώτη φορά ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά στην αναβάθμιση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων συζητιέται σε τέτοια έκταση και με τόσο πλούτο σε δημόσια διαβούλευση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οφείλουμε να επιλέξουμε την καλύτερη συνθετική λύση που να εξυπηρετεί τα ζητήματα της αναβάθμισης των σπουδών και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
  Η EVRIPOS TV 
ΠΑΝΤΑ 
ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.


ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΦΩΤΟΣ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ EVRIPOS TV

ΟΛΟ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αυτό το άλμπουμ εχει    220 FOTOS
 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..........

EVRIPOS TV 
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.
-------------------------------------------------------------
ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟEVRIPOS TV 
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.
-------------------------------------------------------------
ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου