PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

14 Σεπτεμβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ανεπίτρεπτο να παραπλανούν τους καταναλωτές με προϊόντα διπλής ποιότητας»






http://georgiosepitideios.gr

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ανεπίτρεπτο να παραπλανούν τους καταναλωτές με προϊόντα διπλής ποιότητας»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή αυγή, στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τα προϊόντα δύο ποιοτήτων στην ενιαία αγορά.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, κατ’ αρχάς θα ήθελα να συγχαρώ την εισηγήτρια για την έκθεση που μας παρουσίασε αλλά κυρίως για την πολυετή αφοσίωσή της στην ανάδειξη και προσπάθεια επιλύσεως ενός σοβαρού θέματος το οποίο έχει πολλές διαστάσεις και επηρεάζει σημαντικά τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.

 Θεωρώ ανεπίτρεπτο να παραπλανούν τους καταναλωτές οι κατασκευαστές, οι παρασκευαστές αλλά και οι εταιρείες με το να παρουσιάζουν προϊόντα διπλής ποιότητος χωρίς να τους δίνουν τη δυνατότητα να διακρίνουν τη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά τους. Για να αποφύγει το ενδεχόμενο να πέσει θύμα παραπληροφορήσεως, κάθε Ευρωπαίος πολίτης έχει το δικαίωμα να μπορεί να διακρίνει τη σύνθεση, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος, ειδικά όταν είναι τρόφιμο, είτε το αγοράσει στην πατρίδα του, είτε σε κάποια άλλη χώρα την οποία επισκέπτεται.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει αυστηρά την υφισταμένη νομοθεσία, να προστατεύσει τους πολίτες της και αν χρειαστεί να αναθεωρήσει αυτή τη νομοθεσία.