PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

14 Σεπτεμβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ευθύνες και παθογένειες της κυβέρνησης οδήγησαν στο Μάτι»

http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ευθύνες και παθογένειες της κυβέρνησης οδήγησαν στο Μάτι»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στραηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις πυρκαγιές στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 και η αντίδραση της ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, εκφράζω και εγώ με την σειρά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων στο Μάτι Αττικής καθώς επίσης και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όσους είναι ακόμη τραυματισμένοι.

Η βιβλική καταστροφή, η οποία συνέβη στην περιοχή αυτή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, μας έδωσε τη δυνατότητα να αναλογιστούμε ορισμένα πράγματα και, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ασκούμε πολιτική, μικροπολιτική αν θέλετε, επάνω σε πτώματα, ο στοιχειώδης σεβασμός προς η μνήμη αυτών οι οποίοι έχουν πεθάνει μας επιβάλλει να αναλογιστούμε τις ευθύνες και να ζητήσουμε να απαλλαγεί η ελληνική κυβέρνηση από την παθογένεια που τη διακατέχει και την ανικανότητα. Διότι οι ευθύνες της είναι τεράστιες και πρέπει να αποδοθούν και σε αυτήν εν συνόλω αλλά και ατομικά σε εκείνους οι οποίοι είχαν την υποχρέωση να εκτελέσουν την αποστολή που τους ανέθεσε η κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αλληλεγγύη, να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα και να προσπαθήσει να απαλύνει τον πόνο εκείνων οι οποίοι έχουν απομείνει ακόμη ζωντανοί.