PSS

06 Σεπτεμβρίου, 2018

ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ. ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΤΑΣΟΥ) ΠΡΑΤΣΟΛΗ

Χαλκίδα, 05/09/2018

ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ. ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου που ήδη βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τίτλο: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, λύνεται επιτέλους ένα χρόνιο πρόβλημα και για τους μόνιμους κατοίκους πολλών περιοχών του νομού Ευβοίας οι οποίοι ήταν μέχρι σήμερα εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς με τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου εξασφαλίζεται η πρόσβασή τους σ΄ αυτούς. Αντιμετωπίζεται έτσι η τεχνολογική και ενημερωτική απομόνωση στην οποία είχαν περιέλθει αυτοί οι πολίτες και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχεύει σταθερά στην εξάλειψη των αδικιών και των στρεβλώσεων.
Αρμόδιοι φορείς για την επίτευξη του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ως φορέας συντονισμού και υλοποίησης του έργου, οι δήμοι, στην εδαφική περιφέρεια των οποίων υπάγονται οι περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ως φορείς υλοποίησης του έργου, καθώς και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ως φορέας συνδρομής.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων. Η εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων, ο καθορισμός των διαδικασιών και τα επιμέρους κριτήρια, θα γνωστοποιηθούν με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης. Με την Απόφαση αυτή θα αρχίζει και η τρίμηνη προθεσμία πιστοποίησης των δικαιούχων, επιλογής παρόχου και υποβολής δικαιολογητικών.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ