PSS

14 Σεπτεμβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Συγκεκαλυμμένη μορφή δειλίας η σεξουαλική παρενόχληση»



http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Συγκεκαλυμμένη μορφή δειλίας η σεξουαλική παρενόχληση»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως σχετικά με τα  μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, στους δημόσιους χώρους και στην πολιτική ζωή της ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η σεξουαλική παρενόχληση και η επιβολή, κυρίως στους χώρους εργασίας, είναι μία απαράδεκτη και καταδικαστέα νοοτροπία και πρακτική, η οποία όμως είναι συνυφασμένη με τη φύση του ανθρώπου.

Ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει και στο μέλλον, εκτός και αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Κυρίως, αυτή η νοοτροπία εκφράζεται και βασίζεται στη φιλοσοφία ορισμένων ανδρών, ότι, ενεργώντας με αυτό τον τρόπο, είτε αυτοεπιβεβαιώνονται, είτε κυριαρχούν επί του θύματός τους. Βεβαίως, αδιαφορούν τόσο για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, όσο και για τη μείωση της προσωπικότητάς του. Πολύ περισσότερο όμως, αδιαφορούν για τα συναισθηματικά και τα ψυχολογικά τραύματα που δημιουργούν στο θύμα τους. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστεί αυτό και, για να αντιμετωπιστεί, πρέπει να εκπαιδευτούν οι νέοι άνδρες ώστε να μη θεωρούν ότι αυτή η ενέργεια είτε προσδίδει κύρος, είτε είναι δείγμα επιβολής. Είναι στην πραγματικότητα μία συγκεκαλυμμένη μορφή δειλίας.

Εάν δεν κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, όσους ορισμούς και αν δώσουμε, όσες αναλύσεις και αν κάνουμε, δεν πρόκειται να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.