PSS

14 Σεπτεμβρίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ομαλή επανένταξη στην εργασία όσων επιστρέφουν από τραυματισμό»



http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ομαλή επανένταξη στην εργασία όσων επιστρέφουν από τραυματισμό»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις οδούς επανένταξης εργαζομένων στην ποιοτική απασχόληση μετά την ανάρρωσή τους από τραυματισμό και ασθένεια.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, το δικαίωμα στην εργασία του κάθε ατόμου είναι ιερό και αναφαίρετο διότι, με την εργασία του, ένας άνθρωπος όχι μόνο εξασφαλίζει τα προς το ζην για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά ταυτόχρονα αισθάνεται ψυχική ισορροπία και καταξιώνεται κοινωνικά.

Για το λόγο αυτό, πρέπει κάθε κράτος να εξασφαλίζει εργασία για τους πολίτες του, ταυτόχρονα δε, και αξιοπρεπή μισθό και κοινωνικές παροχές. Επίσης, βασική υποχρέωση κάθε κράτους είναι να φροντίζει για την ομαλή επανένταξη στην εργασία όσων έχουν απομακρυνθεί προσωρινά από αυτή, είτε λόγω ατυχήματος, είτε λόγω ασθενείας. Είναι ανήθικο να χρησιμοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να εργάζονται και μετά να τους ξεχνούμε.

Έχουμε υποχρέωση να ενσωματώσουμε στην κοινωνία όλους τους επανερχομένους εργαζομένους και παράλληλα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιβεβαιώνουν και θα εξασφαλίζουν την ηθική τους αξιοπρέπεια και καταξίωση.