PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

18 Οκτωβρίου, 2019

Tην παρέμβαση του Δήμου Αχαρνών ζητά η Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή προστίμων και των νόμιμων κυρώσεων σε όσους συνεχίζουν να ρυπαίνουν με διαφημιστικές πινακίδες..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Γραφείο Εντεταλμένης Συμβούλου Τεχνικών Έργων

ΠΡΟΣ: κ. Σπυρίδωνα Βρεττό Δήμαρχο Αχαρνών 
 ΚΟΙΝ. : Γραφείο Περιφερειάρχη 
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, 
Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα, η Περιφέρεια Αττικής με δική της πρωτοβουλία ξεκίνησε μια προσπάθεια καθαρισμού και αφαίρεσης διαφημιστικών πινακίδων και λαβάρων σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους, συνδράμοντας με μηχανήματα, καλαθοφόρα και ανθρώπινο δυναμικό. 
Πρόσφατα διαπιστώθηκε στο Δήμο σας (επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό) ότι κάποιοι ασυνείδητοι προέβησαν σε επανατοποθέτηση διαφημιστικών λαβάρων – αφισών, σε σημεία που ήδη είχαμε προβεί σε αφαίρεση στο χώρο ευθύνης σας. 
Ως εκ τούτου παρακαλείσθε, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2946/2001, ως ισχύει, από τις οποίες προκύπτει και η αρμοδιότητα σας, όπως προβείτε σε: 
Α. Άμεση αποξήλωση του παράνομου διαφημιστικού υλικού. 
Β. Επιβολή των προστίμων σε διαφημιζόμενο και διαφημιστή. 
Γ. Κοινοποίηση προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα του σχετικού φακέλου για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων. 
Η Περιφέρεια Αττικής, θα είναι δίπλα σας σε κάθε ενέργεια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, που δεν είναι άλλος, από την προστασία του περιβάλλοντος, τη προάσπιση της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια του Πολίτη. 
 H Eντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων 
 Κοσμίδη Ευρώπη