PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

28 Οκτωβρίου, 2019

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Το ΔΣ του συλλόγου μας εύχεται στη νέα Δημοτική αρχή Χαλκίδας καλή και εποικοδομητική θητεία προς όφελος της πόλης και των δημοτών της, μέσα σε πλαίσια δημοκρατικής συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης με τους πολίτες και τους φορείς ,για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη μας. Ετσι ,όπως ακριβώς πράξαμε και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές εδώ και 14 χρόνια ,από τις οποίες δυστυχώς ,παρά λίγων περιπτώσεων, δεν εισακουστήκαμε ,οφείλουμε να επανέλθουμε και να επισημάνουμε τα άλυτα προβλήματα της περιοχής της Κανήθου, καθοριστικά για την εύρυθμη λειτουργία της , την ασφάλεια των πολιτών και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα εξής:
1. Κατασκευή πεζοδρομίων ,αλλά και ενίσχυση του φωτισμού κατά μήκος των οδών Απόλλωνος και Νικοδήμου, δρόμων μεγάλης κυκλοφορίας και διέλευσης της αστικής συγκοινωνίας, όπου εξυπηρετούνται χιλιάδες συμπολίτες μας ,ιδιαίτερα μαθητές των σχολείων.
2. Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών (φανάρια ) στην διασταύρωση Μακαρίου και Νικοδήμου, προς αποφυγή των συχνών τροχαίων ατυχημάτων.
3. Περάτωση της πεζοδρόμησης της Λ.Καραμανλή τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων (από την πλευρά του μηχανοστασίου)
4. Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση της Δροσιάς και στην διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου ,( περιοχή του Αθλητικού κέντρου), για ανακοπή της ταχύτητος των οχημάτων και την αποτροπή ατυχημάτων.
5. Ενίσχυση και ταχτική επαναχάραξη των διαβάσεων στις διασταυρώσεις ,ιδιαίτερα στις περιοχές μεγάλης και συχνής κυκλοφορίας (Λιμεναρχείο, διασταύρωση Νικοδήμου-Λ Καραμανλή, Λ. Μακαρίου, Απόλλωνος κλπ)
Ιδιαίτερα επι της Απόλλωνος επανατοποθέτηση και ενίσχυση των μεταλλικών στοιχείων(μάτια γάτας) κατά το πλάτος του δρόμου στο ύψος του κλειστού Αθλητικού κέντρου, προκειμένου να ανακόπτεται η πολλές φορές ξέφρενη πορεία αυτοκινήτων και μηχανών..
6. Αποκατάσταση και ενίσχυση του φωτισμού ,αποκατάσταση στους κάδους ,τους πάγκους και τα παγκάκια στο αλσύλλιο Κανήθου και στη νέα πλατεία Κανήθου, καθώς και μέριμνα για την φύλαξη τους από τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες.
7. Απομάκρυνση της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων από την γωνία του Αθλητικού κέντρου Κανήθου, ( διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου) 100 μέτρα παραπάνω μετά το γήπεδο, αλλά και ταυτόχρονη μεταφορά του περιπτέρου που βρίσκεται όμορα με την αφετηρία ,στην απέναντι γωνία και την ίδια πλευρά. Πρόκειται για σημείο όπου επανειλημμένα γίνονται ατυχήματα λόγω της περιορισμένης ορατότητας των αυτοκινήτων που διασταυρώνονται. Η μεταφορά του περιπτέρου σήμερα είναι εύκολη καθότι δεν είναι μισθωμένο.
8. Ενίσχυση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων στην Κάνηθο τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα τις Κυριακές και τις εορτές οπου είναι σχεδόν ανύπαρκτα
9. Συντήρηση και νέα ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου της Κανήθου λόγω μεγάλων φθορών αυτού. Ιδιαίτερα αναφερόμαστε στην Λεωφόρο Αθ.Διακου όπου το οδόστρωμα διαχρονικά είναι απαράδεκτο ,με λιμνάζοντα συνεχώς νερά ,καθώς και στην Απόλλωνος οπου το οδόστρωμα έχει να ανακατασκευασθεί τουλάχιστον 15 χρόνια
10.Καλύτερη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο νέο τμήμα της Λεωφ. Αθαν.Διάκου, λόγω σημείων επικινδυνότητας που προκαλούνται από την απαράδεκτη απόληξή του.
11.Διευθέτηση της πορείας της μικρής οδού Μηστριώτη ,στο πλάι του Λιμεναρχείου, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μπορούν να στρίβουν και αριστερά στην Λ.Μακαρίου με κατεύθυνση προς Ροβιές.

12.Ενίσχυση του οδοστρώματος με αντιολισθητικό υλικό της μεγάλης κατηφόρας της οδού Δεληγιάννη ,στο πλάι του αλσυλλίου, που καταλήγει στην οδό Καραϊσκάκη.
13.Άμεση πρόσληψη οδοκαθαριστών για επαρκή κάλυψη των αναγκων καθαριότητας στην Κάνηθο,δεδομένου ότι οι 3 που υπάρχουν σήμερα (1 μόνιμος και 2 συμβασιούχοι)δεν επαρκούν στο ελάχιστο για την ευρύτερη περιοχή .
14.Αύξηση των κάδων ανακύκλωσης .Συχνό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων
15.Εναρξη συνεργασίας σε πιλοτικό επίπεδο του συλλόγου μας με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου στο ζήτημα της ανακύκλωσης-κομποστοποίησης -επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών ,όπως είχαμε προ τριετίας διαβουλευτεί με την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου.
Τέλος θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την αρωγή σας στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε (Πανελλήνιο φεστιβάλ χορωδιών που διοργανώνει η χορωδία του συλλόγου, διαλέξεις επιμορφωτικού περιεχομένου τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες κ.α)
Ευχαριστούμε, ευελπιστώντας για την διευθέτηση των προβλημάτων της περιοχής μας ,πάντα σε αγαστή συνεργασία του συλλόγου μας με τις υπηρεσίες σας !

ΧΑΛΚΙΔΑ 27/10/2019 ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ