PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

24 Οκτωβρίου, 2019

Σίμος Κεδίκογλου: «Να ζωντανέψει ξανά το Νησί των Ονείρων»


Σίμος Κεδίκογλου: 
«Να ζωντανέψει ξανά το Νησί των Ονείρων»

Να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων στην Ερέτρια ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτησή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη μετά και την πρόσφατη συνάντησή που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού στον οποίο είχε θέσει το ζήτημα.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Το Νησί των Ονείρων, Πεζονήσι Ερέτριας είναι μία πευκόφυτη χερσονησίδα που ενώνεται με τη στεριά, απαράμιλλου φυσικού κάλλους και μοναδικής αξίας, έκτασης 19 στρεμμάτων, κυριότητας του Δήμου Ερέτριας (και χρήση κατά παραχώρηση από τον ΕΟΤ έως το 2043). Μετά το 2043 ο Δήμος Ερέτριας, θα έχει την κυριότητα όπως σήμερα, και τη χρήση (άνευ παραχώρησης) ΦΕΚ Β΄329/18-5-1992. Ο περιβάλλων χώρος του Πεζονησίου (παλαιός και νέος αιγιαλός) έκτασης 27 στρεμμάτων ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.).
Δυστυχώς, σήμερα, το Νησί των Ονείρων εξακολουθεί να παραμένει αναξιοποίητο, τη στιγμή που θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον και να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, εξαιτίας της χρόνιας αντιπαράθεσης μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε) που ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την εκμετάλλευση του, καθώς απαγόρευσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία χωρίς την προηγούμενη έγκρισή της.
Η δαιδαλώδης γραφειοκρατία και η διαμάχη μεταξύ του Δήμου και της ΕΤΑΔ, έχει ως αποτέλεσμα την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι ενέργειες θα γίνουν προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να παύσει η όποια τυχόν διεκδίκηση και να παραχωρηθεί ο περιβάλλων χώρος παλαιού και νέου αιγιαλού στο Δήμο Ερέτριας;»