PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

30 Οκτωβρίου, 2019

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας-- «Εὔβοια, γῆ Ἀβάντων»......ΗΜΕΡΑ 1η..........



 Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας-
- «Εὔβοια, γῆ Ἀβάντων»..................

Σίμος Κεδίκογλου: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αναδείξουμε τη μοναδική ιστορία του τόπου μας».
Τους διοργανωτές της επιστημονικής διημερίδας, που διεξάγεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» το διάστημα 30 με 31 Οκτωβρίου ευχαρίστησε ο Σίμος Κεδίκογλου για την πρόσκληση να παραστεί στην έναρξη των εργασιών της, υπογραμμίζοντας, ότι νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός η συγκεκριμένη εκδήλωση δίνει την ευκαιρία να ξεπληρώνουμε - όπως είπε χαρακτηριστικά- ένα μικρό μέρος τους χρέους που έχουμε απέναντι στην ιστορία του τόπου μας.
«Η Χαλκίδα -σημείωσε- είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις στην Ελλάδα, καθώς τα προϊστορικά ίχνη ανακαλύφθηκαν με τους οικισμούς της νεολιθικής εποχής. Είναι εύκολο να καταλάβεις το γιατί, αρκεί να δεις τη θέα από τη Ριτσώνα. Μπορώ να φανταστώ τους αρχαίους Άβαντες να κατεβαίνουν προς το Νότο και να βλέπουν αυτό το μοναδικό σκηνικό. Ένα νησί να ενώνεται με τη στεριά, ένα θαλάσσιο πέρασμα στρατηγικής σημασίας και πεδιάδες καρποφόρες. Η ύπαρξη της Χαλκίδας στα μυκηναϊκά χρόνια αποδεικνύεται μέσα από τα Ομηρικά Έπη, όπου αναφέρεται ότι η Χαλκίδα και άλλες πόλεις, όπως η Ερέτρια και η Ιστιαία πρόσφεραν 50 πλοία, αν δεν κάνω λάθος, στον Τρωικό πόλεμο. Είναι βαριά η ιστορία μας. Βέβαια, ακόμα δεν ξέρουμε το όνομα Χαλκίδα από πού προέρχεται, αν είναι από την παρουσία κοιτασμάτων χαλκού που υπήρχαν εδώ, αν είναι από τα εργαστήρια επεξεργασίας χαλκού ή αν είναι από τη λέξη χάλκη ή κάλχη , το όστρακο που βγαίνει πορφύρα και βάφανε τα υφάσματα και φυσικά από τα όστρακα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζει μέχρι σήμερα.»
Και κατέληξε: «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αναδείξουμε τη μοναδική ιστορία του τόπου μας και σε ό, τι με αφορά θα είμαι αρωγός , θα είμαι συμπαραστάτης, θα είμαι μαζί σας σε κάθε βήμα , είναι πολύτιμο το έργο που επιτελείτε. Καλή αρχή, καλή δουλειά»




ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Χαλκίδα, 30/10/2019
Β. Αποστόλου: Δεν υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά με διαδικασίες fast track , αλλά με σεβασμό στο χρόνο και στον τόπο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περίληψη της ομιλίας του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου στη διημερίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας με θεμα:«Εὔβοια, γῆ Ἀβάντων»: Αποτίμηση του έργου της ΕΦΑ Ευβοίας κατά τα τελευταία έτη.
Απευθυνόμενος προς τους Συνέδρους είπε:
“Μια σμικρογραφία του αναγλύφου της χώρας μας αποτελεί το νησί μας, η Εύβοια. Ανάλογη σμικρογραφία της πορείας του ελληνισμού της χώρας μας εμπεριέχεται και στην ιστορία του νησιού μας.
Μια ιστορία με σημαντικά αρχαιολογικά ευρύματα από τους παλαιολιθικούς χρόνους και την εποχή του χαλκού, μέχρι την πρωτοελλαδική και μεσοελλαδική περίοδο.
Πιστεύω, διαβάζοντας και το πρόγραμμα, αλλά και τους ομιλητές, ότι αυτό που κάνει σήμερα η Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας αποτελεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια ανασύνταξης των πολυάριθμων ερευνών που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο νησί.
Είναι πολύ σημαντική η συμβολή του στο ιστορικό γίγνεσθαι της ελληνικής ιστορίας και ιδιαίτερα των δύο νησιών, Εύβοιας και Σκύρου.”
Απευθυνόμενος δε ειδικά στους ερευνητές- αρχαιολόγους είπε:
“Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο τις έρευνες. Κλείστε τα αυτιά σας σ΄αυτούς που έχουν μετατρέψει τις επενδύσεις σε τοτέμ της ανάπτυξης και φτάνουν μέχρι το σημείο να σας απειλούν με διώξεις γιατί υπερασπίζεστε Θερμοπύλες.
Την πολιτιστική μας κληρονομιά δεν την υπερασπιζόμαστε με διαδικασίες fast track, αλλά με σεβασμό στο χρόνο και στο τόπο”.

 Η EVRIPOS TV          ΚΑΙ      Η  ΕVIA   TV
ΠΑΝΤΑ ΕΧOYN
ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 


ΣΥΝΤΟΜΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ EVIA TV

ΟΛΟ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ EVIA TV TO ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ..


ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αυτό το άλμπουμ έχει 350 FOTOS
ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ - ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
" ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "
ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 
ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ


EVRIPOS TV ---- EVIA TV
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.
-------------------------------------------------------------
ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ






































































































































































































































































































































 EVRIPOS TV ---- EVIA TV

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
///////////////
ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.
-------------------------------------------------------------
ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ