PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

11 Οκτωβρίου, 2019

Σίμος Κεδίκογλου: «Στόχος μας είναι η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Παρασκευή , 11 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σίμος Κεδίκογλου: 
«Στόχος μας είναι η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας»
«Στόχος μας είναι η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας μέσω της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών, που θα οδηγήσουν σε συμπράξεις προσφοράς και ζήτησης στις τοπικές κοινωνίες βάσει των αναγκών που υπάρχουν».
Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά τη διάρκεια του πολύ παραγωγικού διαλόγου που έγινε στο Επιμελητήριο της Εύβοιας, το οποίο επισκέφθηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του βουλευτή. Με την ευκαιρία της επίσκεψης που προηγήθηκε στις δομές του Οργανισμού στη Χαλκίδα, ανακοινώθηκε και η ίδρυση τμήματος αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη Σχολή ΟΑΕΔ - ΕΠΑΣ Χαλκίδας, στο Βασιλικό, με τη στήριξη και του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Εύβοιας, αίτημα που, επίσης, του είχε θέσει κατά τη συνάντησή τους, αποδεικνύοντας εμπράκτως, την πρόθεσή τους να ξεκινήσει μία νέα εποχή για τον ΟΑΕΔ. Βασική επιδίωξή τους-όπως τονίστηκε- είναι η συνεργασία και η επικοινωνία με τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας στην τοπική κοινωνία, δίνοντας προτεραιότητα στη στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης.
Ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται επίσκεψη στο Επιμελητήριο της Εύβοιας από Διοικητή του Οργανισμού. Παράλληλα, επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι οι νέοι να αποκτούν τα απαραίτητα προσόντα και την εμπειρία ώστε να μπορούν να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Εξίσου σημαντικό είναι και το να υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να αντιμετωπιστούν διάφορα διαδικαστικά ζητήματα, που αποτρέπουν σε ορισμένες περιπτώσεις τις επιχειρήσεις από το να συμμετέχουν σε προγράμματα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εμείς ανταποκρινόμενοι και στο πνεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλουμε την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, θέλουμε τα νέα παιδιά να έχουν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τους δώσουν τα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο ΟΑΕΔ δίνει τα κατάλληλα εργαλεία και τα Επιμελητήρια είναι ο ιδανικός εταίρος, καθώς έχουν πρόσβαση στη ζήτηση, γνωρίζοντας ποιες ειδικότητες είναι απαραίτητες στις τοπικές κοινωνίες και έχουν άμεση ανταπόκριση».
Και συνέχισε: «Το ζητούμενο είναι η σύμπραξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας που πρέπει να είναι σε συνδυασμό με το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και του τόπου. Θα πρέπει, δηλαδή, να εξετάσουμε εδώ στην Εύβοια τι αναπτυξιακή προοπτική υπάρχει. Για παράδειγμα η Νότια Εύβοια έχει στην κτηνοτροφία ένα σημαντικό δυναμικό και θα μπορούσε να υπάρχει μία Σχολή για την τυροκομεία, για τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την κτηνοτροφία. Επίσης, η Βόρεια Εύβοια έχει ένα δυναμικό ιαματικού- ιατρικού τουρισμού και άρα θα υπήρχε η δυνατότητα για την ίδρυση μίας σχολή αντίστοιχων ειδικοτήτων.»
Τέλος, αποφασίστηκε το Επιμελητήριο Εύβοιας να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις στον ΟΑΕΔ για τις ειδικότητες που θα πρέπει να καλυφθούν στην τοπική κοινωνία της Εύβοιας και είναι απαραίτητες για να αναβαθμιστεί ο τόπος.