PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

25 Οκτωβρίου, 2019

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη, παρεβρέθηκε.....

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη, παρεβρέθηκε και μίλησε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

“Στη σημερινή σύσκεψη εκπροσωπώ το ΚΚΕ και τον βουλευτή του στο Νομό, ο οποίος απουσιάζει γιατί είναι στην προγραμματισμένη από καιρό Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Σμύρνη της Τουρκίας.
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι αναμφίβολα τραγική με ό,τι συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Η κατάσταση αυτή έχει αιτίες και υπεύθυνους οι οποίοι έχουν όνομα και επώνυμο. Είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που παραδίνουν αυτό το κοινωνικό αγαθό βορά για νέα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι συνέπειες γνωστές αν δει κανείς την κατάσταση στο φάρμακο και όχι μόνο.
Όσο αναφορά τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, όπως φυσικά και την κατάσταση στο υπάρχον, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση -και σήμερα εδώ- όχι μόνο αποποιούνται τις ευθύνες, δηλώνουν προκλητικά αναρμόδιοι (κυβέρνηση, υπηρεσιακοί παράγοντες, τοπική διοίκηση κλπ). Με αυτά τα δεδομένα που ανέφεραν, η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου θα μπορεί να ξεκινήσει το λιγότερο σε 2-3 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και της περιοχής μαζί πρέπει να διεκδικήσουν την εδώ και τώρα κάλυψη των κενών στο προσωπικό και παράλληλα την ταχύτερη μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο με λειτουργία των τμημάτων χωρίς καμία εμπλοκή και συμμετοχή ιδιωτών που είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Τα εύσημα που σήμερα ακούστηκαν για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου από αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση - εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες, άθλιες συνθήκες δουλειάς, περικοπές μισθολογικά- να ληφθούν σαν προειδοποίηση για τα χειρότερα που προετοιμάζουν (βλέπε αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ασφαλιστικό κλπ).
Εμείς πιστεύουμε ότι η υπόθεση της Υγείας του λαού, των διεκδικήσεων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και γενικά στις δομές Υγείας, μπορεί να μπει σε δρόμο αντιμετώπισης μόνο αν γίνει υπόθεση του αγώνα και της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων. Διεκδικώντας υγεία καθολική και δωρεάν για όλους και επιπέδου αντίστοιχου των σημερινών δυνατοτήτων της επιστήμης, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Η διεκδίκηση αυτή που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της εποχής έχει εμπόδιο που πρέπει να φύγει από τη μέση. Και αυτό είναι ότι τα πάντα υποτάσσονται στη λογική του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις. Ο δρόμος της ευημερίας για το λαό μας, που προϋποθέτει και αντίστοιχου επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες, είναι ο δρόμος που ο λαός θα κάνει το κουμάντο στην οικονομία, τη δικιά του εξουσία που θα σχεδιάζει με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κερδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σ αυτό τον αγώνα θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις του το ΚΚΕ.”