PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

28 Απριλίου, 2018

Τοποθέτηση της Διοίκησης του Οργανισμού για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Τοποθέτηση της Διοίκησης του Οργανισμού για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Σχετικά με το περιστατικό διακοπής εργασιών που έλαβε χώρα στις 21/4/2018 στην επιχείρηση με την επωνυμία «Αστέρια», ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας έχει να δηλώσει τα εξής:
Εισήγηση του Τομέα Ανάπτυξης του ΟΛΝΕ σε Δ.Σ. που έλαβε χώρα δια περιφοράς, έθετε υπόψη μελέτη της συγκεκριμένης επιχείρησης για έγκριση εργασιών. Ουδέποτε υπογράφηκε σχετική απόφαση από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αντίθετα μετά από καταγγελίες που έφταναν ως την περασμένη Δευτέρα στον ΟΛΝΕ από ιδιώτες και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, δηλώθηκε στην επιχείρηση ότι θα προηγηθεί έλεγχος - αυτοψία για την ορθή τήρηση των όσων προβλέπει η σύμβαση-μετά από δημοπρασία-για την χρήση των χώρων παραχώρησης.
Ο Οργανισμός προχώρησε άμεσα στη σύσταση επιτροπής ελέγχου η οποία όμως δεν έχει ολοκληρώσει την έκθεσή της. Το Δ.Σ. αφού ολοκληρωθεί η δουλειά της επιτροπής, προσανατολίζεται να ζητήσει τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, καθώς εντοπίζονται ασάφειες στο σχετικό Νόμο, σύμφωνα και με τις γνωμοδοτήσεις των δικηγόρων του Οργανισμού.
Βούληση της παρούσας διοίκησης είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στους χώρους αρμοδιότητας και ευθύνης της, αλλά η εφαρμογή και η τήρηση της νομιμότητας αποτελεί συνθήκη απαράβατη για ένα δημόσιο οργανισμό κοινής ωφέλειας.