PSS

13 Απριλίου, 2018

Επανασύνδεση Ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες πολιτών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας
Χαλκίδα, 13 Απριλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Επανασύνδεση Ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες πολιτών».
‘Ένα ακόμη μέτρο κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ λόγω οικονομικής δυσχέρειας και έχουν κομμένο το ρεύμα τους μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2018. Με σχετική διάταξη του ΥΠΕΝ δίνεται μια «δεύτερη ευκαιρία» στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, καθώς με την διανομή του προβλεπόμενου ειδικού βοηθήματος θα γίνεται άμεση επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά σε ειδικό λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, ποσού 10 εκ. ευρώ, ως εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την στήριξη των καταναλωτών αυτών. Τα κριτήρια για να ενταχθούν τα νοικοκυριά στο μέτρο είναι εισοδηματικά και κοινωνικά και θα εξετάζονται από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωπος του εκάστοτε Δήμου, του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα για τον Δήμο Χαλκίδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, εφόσον ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, από την Δευτέρα 16 Απρίλη, στο κτίριο υπηρεσιών του Δήμου (Ληλαντίων και Μεγασθένους, 2ος όροφος). Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι για δικαιούχους που έχουν οφειλές μέχρι 6.000 ευρώ η επιδότηση για επανασύνδεση του ρεύματος καλύπτει το 100%, για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και μέχρι 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής και για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.
Με γνώμονα τους συμπολίτες μας που πραγματικά επλήγησαν από την κρίση και προτεραιότητα τους ασθενέστερους η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα και να υλοποιεί προγράμματα προσπαθώντας να οικοδομήσει το κοινωνικό κράτος προστασίας και αλληλεγγύης που οφείλει απέναντι στους πολίτες της.