PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

19 Απριλίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»


http://georgiosepitideios.gr 
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτος δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία δείχνει ότι Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι δύο στρατιωτικοί, λόγω περιορισμένης ορατότητας, εισήλθαν από λάθος λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος και εκεί συνελήφθησαν και κρατούνται ακόμη, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Να σημειώσουμε ότι, κατά τη στιγμή της σύλληψης τους, έφεραν τη στολή τους και εμφανώς το εθνόσημο και τα διακριτικά του βαθμού τους. Η Τουρκία έπρεπε, εφόσον έχουμε ειρηνική περίοδο, όχι μόνο να μην τους συλλάβει αλλά, όπως γινόταν μέχρι τώρα και από τις δύο πλευρές σε ανάλογες περιπτώσεις, να τους επιστρέψει αμέσως με μια σύντομη διαδικασία στην Ελλάδα. Ακόμη κι αν είχαμε περίοδο πολέμου, απλά θα συλλαμβάνονταν ως αιχμάλωτοι αλλά δεν θα δικάζονταν. Όμως η Τουρκία χρησιμοποιεί την πρακτική να συλλαμβάνει υπηκόους ξένων χωρών, να τους χρησιμοποιεί ως ομήρους και να εκβιάζει έτσι τις χώρες τους. Είναι μία θλιβερή και δεσποτική διαδικασία, κατάλοιπο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αυτή η κατάσταση θίγει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και να διακόψει κάθε επικοινωνία με την Τουρκία. Οφείλει να την υποχρεώσει να συμπεριφερθεί ως πολιτισμένο κράτος.