PSS

19 Απριλίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ουτοπία η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου»


http://georgiosepitideios.gr 
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ουτοπία η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις προοπτικές ειρήνευσης για την Κορεατική Χερσόνησο εν συνεχεία των πρόσφατων εξελίξεων.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η ομολογουμένως καλή διάθεση που επιδεικνύει ο ηγέτης της Βορείου Κορέας σχετικά με τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του είναι μεν ενθαρρυντική, πλην όμως επιβεβαιώνεται ότι δεν θα έχουμε σύντομα και εύκολα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης του προγράμματος αυτού έχουν ενταθεί εξαιτίας δύο κυρίως φόβων που αισθάνεται ο ηγέτης της Βορείου Κορέας. Ο ένας είναι για τον εαυτό του και για το καθεστώς του και ο άλλος είναι για την επιβίωση της χώρας του, για την οποία θεωρεί ότι κινδυνεύει πρωτίστως από τις ΗΠΑ και δευτερευόντως από την Κίνα και τους άλλους γείτονες της Κορεατικής Χερσονήσου. Με βάση αυτή την πραγματικότητα, είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα έχουμε πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Ο Kim Jong-un δεν θα πειστεί να περιορίσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες εάν δεν είναι βέβαιος ότι πλέον ούτε ο ίδιος, ούτε η χώρα του κινδυνεύουν.

Με βάση αυτή την πραγματικότητα πρέπει να κινηθούμε για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στη χερσόνησο αυτή.