PSS

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ZISIADIS

ZISIADIS
ΖΗΣΙΑΔΗΣ

24 Απριλίου, 2018

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Διάλογος κωφών η συνομιλίες Ε.Ε. - Τουρκίας»


http://georgiosepitideios.gr 
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Διάλογος κωφών η συνομιλίες Ε.Ε. - Τουρκίας»


Παρέμβαση στην συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τα πρόσφατα γεγονότα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η ομιλία:

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με όλα όσα έχουν αναφερθεί από τους προλαλήσαντες και την προλαλήσασα συνάδελφο αλλά και αυτά τα οποία γνωρίζει και η Επιτροπή αλλά και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Όχι μόνο παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, παράλληλα προκαλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία αδιαφορεί. Συνεπώς με την όλη συμπεριφορά της, η Τουρκία, ουσιαστικά έχει θέσει εαυτήν εκτός της ευρωπαϊκής προοπτικής. Αυτό θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι η πρώτη που θα το αναγνωρίσει και θα συμπεριφερθεί ανάλογα. Δεν έχει νόημα να διαπραγματεύεται με την Τουρκία όταν η Τουρκία κρατά υπό ομηρεία την Κυπριακή Δημοκρατία, έχοντας στρατεύματα κατοχής, δεν της επιτρέπει να ασκήσει κυριαρχικά της δικαιώματα και επιπλέων εμπαίζει και προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με την συμπεριφορά που επέδειξε πρόσφατα σε ότι αφορά το γεωτρύπανο της ΕΝΙ.

Άρα λοιπόν εάν θέλουμε πραγματικά να επιλύσουμε το πρόβλημα θα πρέπει να σταματήσουμε οποιαδήποτε συνομιλία με την Τουρκία. Να γίνει σαφές στην Τουρκία ότι δεν έχει καμιά θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να βρούμε κάποια άλλη σχέση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με την Τουρκία.

Μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να κινηθούν οι διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα. Διαφορετικά όταν εκδηλώνουμε αδυναμία ή φοβία απέναντι στην Τουρκία θα είμαστε συνεχώς στο σημείο να συζητάμε και να επαναλαμβάνουμε διάφορα πράγματα που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα διάλογο κωφών. Ευχαριστώ.