PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

15 Απριλίου, 2019

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Για κάθε εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική, για την πορεία του τόπου. Αυτό είναι λογικό, διότι ακόμα και σε περιόδους πολιτικής ,οικονομικής αλλά και διεθνούς σταθερότητας, οι εκλογές αποτελούν την επιλογή του λαού για το πως θέλει να πορευτεί τα επόμενα χρόνια, είτε σε επίπεδο τοπικό ,είτε, σε επίπεδο Εθνικό είτε σε Ευρωπαϊκό. Αυτό σημαίνει ,πως από τις επιλογές των πολιτών εξαρτάται, αν θα διατηρηθεί αυτή η σταθερότητα μεμονωμένα για κάθε περίπτωση ή συνολικά ,είτε, οι επιλογές που θα κάνουν, θα διαταράξουν την όποια πορεία της χώρας και θα οδηγηθούμε σε ένα μέλλον αβέβαιο .Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, με τελευταία τις εκλογές του 2015 , όπου ενώ η χώρα όδευε προς την έξοδο απ’ τα μνημόνια και την κρίση ,η νέα κυβέρνηση της ¨πρώτης φοράς αριστεράς¨ με ολίγον ακροδεξιάς ,χάριν στην περήφανη διαπραγμάτευση, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.
Σε λίγες ημέρες έχουμε μπροστά μας την πρόκληση των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών από τη μια πλευρά και των Ευρωεκλογών από την άλλη. Πολλοί συμπολίτες μας είναι γνωστό πλέον ,χωρίς να χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλο μας ,για το πως ψηφίζουν .Άλλοι εντελώς κομματικά ,ανάλογα με τον όποιο υποψήφιο δήμαρχο, περιφερειάρχη η ευρωβουλευτή στηρίζει το κόμμα τους, άλλοι με βάση τις προσωπικές φιλίες και συγγένειες ,άλλοι με βάση τις προσωπικές εξυπηρετήσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς από υποψήφιους, και βέβαια άλλοι ,με βάση ,το ποιοι πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν περισσότερο τον τόπο τους αλλά και την πατρίδα μας.
Τα κόμματα απ’ την μεριά τους είναι γνωστό ότι δεν επιλέγουν πάντα να στηρίξουν τους καλυτέρους υποψηφίους, αλλά αυτούς που ξέρουν ότι μπορούν να τραβήξουν τον περισσότερο κόσμο, μέσω μιας οποιαδήποτε αναγνωρισιμότητας που μπορεί να έχουν. Έτσι αυξάνουν τις πιθανότητές τους να διαφημίσουν την επομένη των εκλογών ,το πόσο καλά πήγαν και πόσο πολύ τους εμπιστεύτηκε ο λαός .Στην πραγματικότητα αυτό είναι επίπλαστο και μόνο προς όφελος του λαού και της κοινωνίας δεν είναι.
Στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ προσπαθήσαμε με τις επιλογές μας ,τόσο σε ότι αφορά την στήριξη των δημάρχων και περιφερειαρχών, όσο και στο ευρωψηφοδέλτιο μας να σπάσουμε τα κατεστημένα. Στηρίζουμε ανθρώπους όχι με βάση το life style και το κατά πόσο μπορούν να είναι λαϊκιστές ,αλλά ,με βάση το τι μπορούν να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ευρωβουλή .Στηρίζουμε ανθρώπους όπου δεν κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον αλλά το μέλλον της κοινωνίας μας.
Νομίζω ,ότι πριν πάμε στις κάλπες ,θα πρέπει έστω την ύστατη ώρα να σκεφτούμε ,αν θα κάνουμε τα ίδια λάθη τους παρελθόντος ,αν θα ψηφίσουμε με τα κριτήρια που στο τέλος μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και στην παρακμή, ή , για μια επιτέλους φορά, θα σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας και όχι το εφήμερο παρόν μας. Αν θέλουμε να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση ή αν ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ θα κάνουμε στην άκρη τον μικρόκοσμο μας και το μικροσυμφέρον μας και θα βάλουμε ένα λιθαράκι στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
ΤΣΑΛΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΥΠ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ