PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

04 Απριλίου, 2019

Στην εκδήλωση του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕ.Ε.ΓΥΛ) Χαλκίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού παραβρέθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης

“Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού”
Στην εκδήλωση του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕ.Ε.ΓΥΛ) Χαλκίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού παραβρέθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης σήμερα Τρίτη 2-4-2019 στο Κόκκινο σπίτι της Χαλκίδας.
Μέσα από τα εκθέματα που παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΝΕ.Ε.ΓΥΛ, αποδεικνύεται εμπράκτως ότι με την κατάλληλη στήριξη τα παιδιά μπορούν να ξεδιπλώσουν τις δεξιότητές τους και να ξεπεράσουν τις όποιες επικοινωνιακές δυσκολίες.
Ο Βουλευτής συνομίλησε με τους καθηγητές και τους συνεχάρη για τον καθημερινό τους αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης αυτών των παιδιών.
Στη χώρα μας σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), 1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια που γεννιούνται, διαγιγνώσκεται ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Συνολικά υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με Αυτισμό.
Εκδηλώσεις όπως η σημερινή σπάνε την απομόνωση και φέρνουν την κοινωνία πιο κοντά σε αυτά τα άτομα που το έχουν πραγματική ανάγκη. Χρέος της πολιτείας αποτελεί η εξασφάλιση των προϋποθέσεων μέσω των κατάλληλων υποδομών για την ομαλή ένταξη των ατόμων στη σχολική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Στην κατεύθυνση αυτή μέριμνα της πολιτείας τα τελευταία χρόνια αποτελεί η ενίσχυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, που συντελεί καθοριστικά στην ένταξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη μαθησιακή διαδικασία.