PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

17 Απριλίου, 2019

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: « Ο πόλεμος στην Λιβύη θα γεμίσει την ΕΕ με μετανάστες και τρομοκράτες»



http://georgiosepitideios.gr 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: « Ο πόλεμος στην Λιβύη θα γεμίσει την ΕΕ με μετανάστες και τρομοκράτες»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την κατάσταση στη Λιβύη.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στη Λιβύη αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τα σφάλματα της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη χώρα αυτή. Τα κράτη μέλη της Ένωσης, τα οποία σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέτρεψαν το 2011 τον Gaddafi, δεν κατόρθωσαν να βοηθήσουν τη χώρα. Την άφησαν στο έλεος του ISIS, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακροχρόνια και επικίνδυνη κρίση.

Μετά από πολεμικές συγκρούσεις πέντε ετών, οι δυνάμεις του στρατηγού Haftar  κατόρθωσαν στα τέλη Ιανουαρίου του 2019 να καταλάβουν το τελευταίο οχυρό του ISIS στην πόλη Sabha. Ωστόσο, η ειρήνη δεν επετεύχθη, διότι στις 4 Απριλίου ο Haftar επετέθη εναντίον της Τρίπολης για να την καταλάβει. Για ακόμη μία φορά η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνονται αδύναμες να παρέμβουν αποφασιστικά στην όλη κατάσταση.

Η Λιβύη είναι η χώρα της Αφρικής που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και με αυτά ως έπαθλο θα συνεχιστεί ο εμφύλιος πόλεμος, που θα διατηρήσει την κρίση, θα επηρεάσει τις γειτονικές χώρες και θα γεμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με μετανάστες και τρομοκράτες.