PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

19 Απριλίου, 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 7.00 μ.μ.
Μεγάλη Πέμπτη:
α) Ο Εσπερινός με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου θα αρχίσει στις 7.00 π.μ.
β) Η Ακολουθία των Αγίων Παθών θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ.
Μεγάλη Παρασκευή:
α) Οι Ώρες, ο Εσπερινός και η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως θα αρχίσουν στις 8.00 π.μ.
β) H Ακολουθία του Επιταφίου θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ.
γ) H έξοδος του Επιταφίου θα γίνει στις 9.30 μ.μ.
δ) H συγκέντρωση των Επιταφίων θα γίνει εμπρός  στο Ξενοδοχείο «Παλίρροια» (Στρογγυλό) στις 10.00 μ.μ.
Μεγάλο Σάββατο:
α) Ο Εσπερινός με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου θα αρχίσει στις 7.00 π.μ.
β) Το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι καμπάνες θα σημάνουν στις 11.00 μ.μ.
γ) Η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Κυριακή του Πάσχα:
Η Ακολουθία της Αγάπης θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Παρασκευής στις 6.30 το απόγευμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος:
Το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου 2019 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος.
Την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Νέας Αρτάκης.
Την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.
Τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Μακρυκάπας, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.
Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ψαχνών, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 το πρωί και ώρα 11.00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Εργατικών Κατοικιών Χαλκίδος, κατά τη Ακολουθία του Νιπτήρος.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 το απόγευμα, θα προεξάρχει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και την εν συνεχεία Λιτάνευσή του στις οδούς της Πόλεώς μας και την συγκέντρωση των Επιταφίων στην Παραλία Χαλκίδος.
Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για την Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.
Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και αμέσως μετά θα επιστρέψει στη Χαλκίδα.
Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019 το απόγευμα, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στο Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Χαλκίδος.
Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019 το βράδυ, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 το απόγευμα και ώρα 6.30, θα τελέσει την Ακολουθία της Αγάπης στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, μετά το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το«Χοροστάσι της Αγάπης» από Χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της Χαλκίδος και Ενοριακών Τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών.

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΤΟ «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»
Όπως έχει καθιερωθεί κατά την τελευταία πενταετία, με πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού της Πόλεως Χαλκίδος, ο Εσπερινός της Αγάπης θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ., όπου προσκαλούνται και αναμένονται όλοι Χριστιανοί μας, προκειμένου να γευθούμε την αναστάσιμη χαρά της ημέρας του Κυρίου.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό Ευαγγέλιο θα αναγνωσθεί, εκτός από την Ελληνική γλώσσα και στην Αγγλική, την Γαλλική, την Ιταλική, την Ομηρική Διάλεκτο, ενώ θα αποδοθεί και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Μετά την Απόλυση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα προσφέρει σε όλους τους χριστιανούς πασχαλινές ευλογίες, ενώ Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πόλεώς μας και τμήματα παραδοσιακών χορών Ενοριών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, θα εκτελέσουν πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα στον αύλειο χώρο, έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, με τη συνοδεία ζωντανής Ορχήστρας της Μουσικής Σχολής «Γέφυρες» και τη συνεργασία του ΔΟΑΠΠΕΧ και προσκαλούν κι’ Εκείνοι, δια μέσου της Ιεράς Μητροπόλεως, όλους τους κατοίκους της Πόλεως να λάβουν μέρος στο «Χοροστάσι της Αγάπης», τσουγκρίζοντας ένα αβγό κι ένα ποτήρι κρασί, τα οποία θα προσφερθούν δωρεάν, ώστε η χαρά της Αναστάσεως να είναι πεπληρωμένη.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ