PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

15 Αυγούστου, 2019

ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ NATURA 200 ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ..... ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ...... ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.......



ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ NATURA 200 ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ..
...  ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ..
.... ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.......
ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΕΧΘΕΣ

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ :::

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
 (Φ.Δ.Π.Π.) ΕΥΒΟΙΑΣ
 Χαλκίδα 14-8-2019
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με αφορμή τις συνεχείς ανακοινώσεις από ΜΜΕ και λοιπούς τοπικούς Φορείς, σχετικά με το καθεστώς προστασίας των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγια που είναι σε εξέλιξη στην Κεντρική Εύβοια, στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, Πλατάνα, Σταυρός κλπ, ο ΦΔΠΠ Εύβοιας διευκρινίζει ότι: 
Α. Η εν λόγω περιοχή δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές του δικτύου Natura 2000, οι οποίες αναλυτικά αναφέρονται στα άρθρα 18,19 και 21 του ν. 1650/1986 και στο άρθρο 1 του ν. 4519/2018 και τους αντίστοιχους χάρτες, οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Β. Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Καταφύγιο Αγριας Ζωής (ΚΑΖ) με προστατευτέα είδη τα: Πετροκούναβο, Αλεπού, Σκατζόχοιρος, Ασβός, Πέρδικα, Λαγός, Φασιανός, Γεράκι, Τσίχλες, Κότσιφας, Τρυγόνι, κ.α. 
Ως εκ τούτου η εν λόγω περιοχή δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα διοίκησης και διαχείρισης του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν μόνο οι περιοχές του δικτύου Natura 2000. Παρά ταύτα ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Φορέα επισκεφθηκαν τις πρωϊνές και μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 13-8-2019 την περιοχή Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, προκειμένου να διαμορφώσουν ίδια άποψη για την έκταση της πυρκαγιάς και τις επιπτώσεις της στη χλωρίδα και την πανίδα. 
Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας παρακαλεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και τους εκπροσώπους των λοιπών φορέων να αποφεύγουν ανάλογες αναφορές προκειμένου να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας ΦΔΠΠ Εύβοιας,
 Φαρμακίδου 15, 1ος όροφος, 34100, Χαλκίδα,
 fdpp.evias@gmail.com, 
6974936990, 6987952248

==============================
ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΦΙΛΕ ΜΑΝΩΛΑΚΙ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑ 
ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ
ΣΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΠΕΡΙ 
NATURA 2000.
==============================

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Άλλη μια νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών Μακρυμάλλη και Πλατανιά στην Εύβοια, εξαιτίας των αναζωπυρώσεων των μετώπων της φωτιάς.
Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής μέσα στη νύχτα και η άπνοια επέτρεψαν η φωτιά να περιοριστεί σε μια χαράδρα, πριν από το χωριό Πλατανιά.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν πριν από τα μεσάνυχτα και ως το ξημέρωμα κατέβαλαν προσπάθειες να οριοθετήσουν πλευρικά μέτωπα.
Δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη με χωματουργικά μηχανήματα γύρω από το χωριό.
Την ίδια στιγμή πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από το παρθένο πευκοδάσος κι έχουν καλύψει όλο τον ορίζοντα. Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αν και σε απόσταση από το χωριό.
Οι πρώτες πτήσεις των ελικοπτέρων λίγο πριν από τις 6.30 το πρωί βρήκε τις φλόγες σε ένταση αλλά την πυρκαγιά περιορισμένη στην χαράδρα.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάση Καρακάντζα, «οι ρίψεις νερού των ελικοπτέρων είναι στοχευμένες», ενώ «δεν υπάρχει κανένα άλλο εναέριο μέσο που θα μπορούσε να πετάξει στην επικίνδυνη περιοχή, μέσα στη χαράδρα».
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε δύσβατα σημεία τη νύχτα για να περιορίσουν τα μέτωπα.
Χθες βράδυ η πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση και ανασύνταξη των δυνάμεων της. Από το πρωί φθάνουν οχήματα και προσωπικό από σχεδόν όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δύναμη που επιχειρεί στην Εύβοια είναι 198 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 22 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 172 πυροσβέστες, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».
Συνέδραμαν 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού, 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. 

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ 50 ΜΕ 70 ΑΤΟΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΟΧΗΜΑΤΑ ;;;
KAI ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΕΞΥΠΝΟΣ" ΤΗΝ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ Η "ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ" ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟϊΔΕΨΕ ΤΟΥΣ 10ΛΙΤΡΟΥΣ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ