PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

28 Αυγούστου, 2019

ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
25/8/2019

Αυταρχικός και αντιδημοκρατικός ο Δήμαρχος από την πρώτη μέρα

Από την 1η μέρα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου, από την ημέρα της ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς έδειξε τις προθέσεις του για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να διοικήσει το Δήμο.
Παρά τις διαρκείς υποκριτικές επικλήσεις του κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία, για μια θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα είμαστε «όλοι μαζί», για ενότητα δηλαδή και συνεργασία, μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του, θέλησε να ολοκληρώσει και όλη τη διαδικασία.
Μετά από επιμονή της επικεφαλής της παράταξής μας «Δήμος για όλους» και Δημοτικής Συμβούλου Αλεξάνδρας Θαλασσινού για το αυτονόητο, δόθηκε λίγος χρόνος στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την πορεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού είπε μεταξύ άλλων:
«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη, κύριε Δήμαρχε, αγαπητές και αγαπητοί βουλευτές, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, εύχομαι καλή θητεία σε όλους και όλες.
Επειδή όμως οι εκλογές τελείωσαν και επειδή τίποτα δεν κερδίζεται μόνο με ευχολόγια, βάζουμε όλοι τα κεφάλια κάτω κι αρχίζουμε τη σκληρή και συστηματική δουλειά. Καλούμε όλους τους δημότες να είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο αυτό έργο μας, να συμμετέχουν και να διαμορφώνουν από κοινού με εμάς τις πολιτικές που θα έχουν θετικό αναπτυξιακό πρόσημο για τον όμορφο αλλά παραμελημένο τόπο μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και με κέντρο τον άνθρωπο.
Καλούμε επίσης όλους τους δημοτικούς και τους κοινοτικούς συμβούλους σε συνεργασία για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Δήμου μας, σε γόνιμο και ποιοτικό διάλογο,σε συνεργασία προγραμματική, ουσιαστική και δημιουργική, πάνω από το τραπέζι, με απόλυτη οικονομική διαφάνεια, με ξεκάθαρους όρους και με γνώμονα το συλλογικό καλό, όπως άλλωστε προωθεί ο νόμος του Κλεισθένη και η απλή αναλογική. Όλα να γίνονται θεσμικά και όχι με την αδιαφανή συμμετοχή και εμπλοκή κάποιων δήθεν φίλων.
Όσο και αν επιχειρεί η νέα κυβέρνηση να αλλοιώσει το νόμο αυτό, με βάση τον οποίο οι δημότες μας ψήφισαν (και μας ανέδειξαν 3η δύναμη) και ο οποίος προωθεί τη δημοκρατία, τη συμμετοχή και τη συνεργασία, για εμάς παραμένει ως αφετηριακός στόχος και με βάση αυτόν θα πορευθούμε εξαρχής.
Με πυξίδα αυτόν θα υλοποιούμε την κάθε μας παρέμβαση. Στο ψευδεπίγραφο δίλημμα της κυβέρνησης «κυβερνησιμότητα ή δημοκρατία;» απαντάμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η νέα κυβέρνηση με τις αλλοιώσεις στον Κλεισθένη επιχειρεί η Οικονομική Επιτροπή να αποκτήσει υπερεξουσίες, όπως την έγκριση του
προϋπολογισμού των νομικών προσώπων, τον προγραμματισμό των προσλήψεων του δήμου, τη ρύθμιση ή ακόμη και τη διαγραφή χρεών και οφειλών στο δήμο. Δηλαδή μια σειρά από αρμοδιότητες που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο, τώρα αν θέλει η Οικονομική Επιτροπή θα τις στέλνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παίρνει αποφάσεις.
Ξεκινάμε ενεργά και δραστήρια. Με αίσθημα ευθύνης. Γιατί μπορεί ο Δήμος μας να είναι τεράστιος, αλλά αυτό δεν μπορεί άλλο πια να συνιστά δικαιολογία για την απραξία.
Κι όπως γράφει ο Ν.Καζαντζάκης:
«Ν΄αγαπάς την ευθύνη
Να λες εγώ εγώ μονάχος μου
Έχω χρέος να σώσω τη γης,
Αν δεν σωθεί εγώ φταίω»
Καλή θητεία σε όλους και όλες!!!»


Η αλαζονική συμπεριφορά του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου δεν μπόρεσε να κρυφθεί. Όπως μπορεί κάποιος να δει και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, όλες οι άλλες (σύντομες) ομιλίες των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κόπηκαν από το βίντεο της ορκωμοσίας. Είναι προφανές το πώς ο κ.Θανάσης Μπουραντάς εννοεί την ενότητα, όταν επιδιώκει με κάθε τρόπο το φίμωμα κάθε άλλης άποψης που τίμησαν με την ψήφο τους οι συνδημότες μας.
Τον ενημερώνουμε πως η παράταξη «Δήμος για όλους» θα τιμήσει και θα μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της φωνή καθεμίας και καθενός από τους 1794 πολίτες που την στήριξαν στις 26 Μάη, αλλά θα μεταφέρει και τη φωνή καθεμίας και καθενός προοδευτικού δημότη που θα έρθει δίπλα μας από εδώ και εμπρός, στην μεγάλη μας προσπάθεια για αλλαγή του αλαζονικού, δημαρχοκεντρικού, αυταρχικού και νωθρού μοντέλου διοίκησης.
Απαιτούμε δε, σήμερα, να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του Δήμου ολόκληρο το βίντεο της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως οφείλει να κάνει και να μην επαναλάβει στο μέλλον ενέργειες λογοκρισίας που δεν τιμούν την ιστορία της χώρας και της περιοχής μας ειδικότερα.