PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

30 Αυγούστου, 2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΚΥΜΗΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

ΕΔΡΑ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28-8-2019


Με το παρόν ΔΤ θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας. Σε αυτές τους ενημερώσαμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου και ζητήσαμε την προσωπική τους παρέμβαση για την επίλυσή τους. 
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που τους θέσαμε ήταν.
1. Οι ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό των ελλείψεων αγγίζει το 40% ενώ στη προσεχή διετία αναμένονται άλλες δέκα αποχωρήσεις
2. Η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μπαφέρου. Ενώ έχει έρθει στο νοσοκομείο μας ογκολόγος γιατρός το κληροδότημα ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από τον κο Παγώνη αναμένεται κάποια τελευταία έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Η διαδικασία αυτή έχει καθυστερήσει πολλούς μήνες
3. Αγορά υπηρεσιακού αυτοκινήτου(βαν).Αυτήν τη στιγμή ο Σύνδεσμός μας καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς του τμήματος αιμοδοσίας αφού το υπηρεσιακό βαν του νοσοκομείου έχει πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη.
4. Η επίσπευση των συνοδών έργων του νοσοκομείου. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα νέο νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο και δεν έχουμε δρόμο για να πάμε σε αυτό.

Οι βουλευτές αναγνώρισαν τα προβλήματα που τους θέσαμε και δεσμεύτηκαν στο ότι θα συμβάλουν στην επίλυση τους. 
Εμείς από την μεριά μας δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό οποιουδήποτε επιθυμεί να συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας.