PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

21 Αυγούστου, 2019

ΕΣΕΙΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ;;;;



ΕΣΕΙΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 
Ή ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ;;;;

ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ
ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΣ ΧΕΡΙ
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΔΟ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΣΥΛΙΟ.
ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ 
ΕΝΑ ΑΛΥΣΙΔΟΔΕΜΕΝΟ ΖΩΟ.
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ;;;
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ 
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ;;

-----------------------------------------------

ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Θέλετε να σωθεί το ζώο και να τιμωρηθεί ο ένοχος; Με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ), σας παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.
Θέλετε να σωθεί το ζώο και να τιμωρηθεί ο ένοχος; Με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ), σας παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Βλέπετε το σκύλο του γείτονα μόνιμα δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα στο μπαλκόνι; Βρήκατε νεκρά γατάκια στα σκουπίδια; Είδατε τη γειτόνισσα να ρίχνει φόλα στο παρκάκι της γειτονιάς; Μπροστά στα μάτια σας κάποιος γνωστός στο χωριό πυροβόλησε ένα αδέσποτο; Η κακοποίηση των ζώων έχει πολλές μορφές και κάποιες από αυτές μπορεί να μη γίνονται αμέσως αντιληπτές, ενώ άλλες μπορεί απλώς να οφείλονται σε άγνοια.

Η μόνη λύση για να εξαλειφθούν τα περιστατικά κακοποίησης, βασανισμού και θανάτωσης ζώων είναι η δική μας άμεση παρέμβαση και καταγγελία. Με τη βοήθεια της κ. Σοφίας Τζονίκη, γενικής γραμματέως της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, σας παρουσιάζουμε έναν συνοπτικό πρακτικό οδηγό με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με την περίπτωση.

Βάσει του νόμου 1197/81 εφόσον δεν τηρούνται τα παρακάτω συνιστούν ποινικό αδίκημα:
α)  Χορήγηση καταλλήλου και επαρκούς δια το είδος  τροφής και ύδατος.
Απολύτως ακατάλληλη στα «βαρελόσκυλα» η χορήγηση  ψοφιμιών ως τροφή. Καθαρό Νερό  (όχι μουχλιασμένο, λασπωμένο και πράσινο). Το καλοκαίρι απαγορεύεται να αφήνονται  απότιστα για ημέρες ζώα εν γένει. Σκεύη τροφής και νερού καθαρά.
β)  Εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπον διαβιώσεώς των, ζώων καταλύματος.
Σε αυτή την κατηγορία ΔΕΝ εμπίπτουν τα βαρέλια, ντεπόζιτα ή άλλες πρόχειρες κατασκευές  που δεν παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες στα ζώα πάσης φύσεως. Επίσης συναντάμε  πολύ συχνά την παντελή έλλειψη καταλύματος και τα ζώα στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Απαγορεύεται η ύπαρξη Ζώων χωμένων στα χιόνια, να κτυπιούνται αλύπητα από τις βροχές και καταιγίδες, ζώων μέσα στον καύσωνα. Επίσης  σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο  είδος καταλύματος αυτό θα πρέπει  να προστατεύεται από τον καύσωνα , από το κρύο, τον παγετό και τις βροχές. Δεν πρέπει να ευρίσκονται τα όποια καταλύματα σε έλεος των καιρικών συνθηκών. Αυτό εμπεριέχει Φόνο, βασανισμό, κακοποίηση.
Βάσει του νόμου 2017/92, άρθρο 3 , παρ 1. « κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο. Συντροφιάς να πονά, υποφέρει ή να αγωνιά.
Άρθρο 4 , παρ. 2,β
«Κάθε άτομο που έχει ένα ζώο συντροφιάς πρέπει να του παρέχει τις κατάλληλες δυνατότητες  άσκησης»

Νόμος 3170/2003
Άρθρο 2 , Υποχρεώσεις Ιδιοκτητών.
Υποχρεωτική η ηλεκτρονική  σήμανση
Μέριμνα για την ευζωία του ( στην έννοια της ευζωίας δεν μπορεί να νοούνται τα βαρέλια, η αλυσόδεση, τα τσιμπούρια, η απίσχναση, η έλλειψη νερού, η έκθεση στις καιρικές συνθήκες, η ακινησία,  η μη κτηνιατρική περίθαλψη, έλλειψη βιβλιαρίου υγείας  κλπ.)

Άμεσος καθαρισμός του χώρου.
Απαγορεύεται ΚΑΘΕΤΑ η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια ( χωρίς  να εισέρχεται το ζώο  εντος της οικίας : κλειστές μπαλκονόπορτες) οι ακάλυπτοι χώροι πολυκατοικιών κλπ.
Εφόσον το ζώο αφαιρεθεί από το σημείο που έγινε η καταγγελία ,ο κηδεμόνας είναι υποχρεωμένος να καταδείξει στα Αστυνομικά όργανα το σημείο που ευρίσκεται.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ  Η ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΥΖΩΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Βαρέλια, ντεπόζιτα πρόχειρες ανεπαρκείς κατασκευές: απαγορεύονται
Αλυσόδεση απαγορεύεται ( ελεύθερο σε χώρο άνετο-περιφραγμένο- ώστε  το ζώο να μπορεί να εκγυμνάζεται και να τρέχει)
Ζώα  συντροφιάς στους  ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών & μόνιμη παραμονή σε  μπαλκόνια απαγορεύονται.
Ζώα χωρίς καθαρό νερό και φαγητό :απαγορεύονται
Ζώα με κρότωνες(τσιμπούρια)  ψύλλους κλπ :απαγορεύονται
Ζώα αφημένα στις καιρικές συνθήκες (καύσωνα, ήλιο, χιόνια, κρύο) χωρίς κατάλληλο κατάλυμα(σκίαση, προστασία) : απαγορεύονται
Υποχρεωτική ύπαρξη βιβλιαρίου υγείας  , όπου να αναγράφονται οι τελευταίοι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις  με αναφορά στον ειδικό κωδικό της ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου  (μικροτσίπ) ,επαρκώς υπογραμμένα από τον κτηνίατρο.




Η Ομάδα Δικηγόρων και Νομικών Υπέρ της Προστασίας Ζώων είναι μία εθελοντική μή κερδοσκοπική  ομάδα νομικών δικηγόρων και έμπειρων στα φιλοζωικά προβλήματα ατόμων με σκοπό να βοηθήσει αφιλοκερδώς το κοινό να μάθει τους νόμους και τα δικαιώματα του σε θέματα κακοποίησης ζώων αλλά και να προσφέρει πληροφορίες σε νομικούς που θα τις χρειαστούν.
http://lawyersfortheanimalprotection.webs.com/lawquestions.htm
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=160988150643087&id=107989145942988#!/groups/206312752759143/


Αυτό είναι το facebook της ομοσπονδίας στην οποία ανήκουμε σαν ΦΥΛΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ.
αν θέλετε κάντε add σαν μέλη και προσωπικά.
http://www.facebook.com/notifications#!/groups/229307916191/
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα αδέσποτα ζώα στις πόλεις και τα χωριά δεν υποφέρουν μόνο από την έλλειψη φαγητού ή από τις ασθένειες αλλά κυρίως βασανίζονται από την έλλειψη νερού. Η νομοθεσία μπορεί να ορίζει ότι οι δήμοι πρέπει να τοποθετούν ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα αλλά ελάχιστοι έχουν κάνει το γράμμα του νόμου πράξη.

Δικαίωμα τους και υποχρέωση μας!

Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους χώρους δοχεία νερού ή και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».