PSS

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ

14 Αυγούστου, 2019

Θ. Τουσιάδης Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ. Στερεάς Ελλάδος



Προς : ΜΜΕ Στ. Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικολογική καταστροφή συντελείται αυτή την στιγμή στην Εύβοια καθώς η φωτιά κατακαίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Πρόκειται για δάσος στη Δίρφη, ένα από τα 19 αισθητικά δάση που έχουμε στη χώρα μας και αποτελεί προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000.
Τελικά κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά . Τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο προγραμματισμός , η προσπάθεια και τα χρήματα που ξοδεύονται πρέπει να είναι κυρίως προς την κατεύθυνση της πρόληψης και όχι της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών .
Έχουμε Εθνικούς δρυμούς, εθνικά πάρκα, περιοχές natura , διατηρητέα μνημεία της φύσης , προστατευόμενους βιότοπους και άλλες , για διαφόρους λόγους , προστατευόμενες φυσικές περιοχές . Θα πρέπει να τις φυλάμε σαν να είναι στρατόπεδα ( όπως γίνεται σε άλλα κράτη της Ε.Ε.) . Ειδικά τα δάση ! Να ελέγχεται ή είσοδος , η έξοδος και η συμπεριφορά όλων όσων κυκλοφορούν σε αυτές τις περιοχές. Βεβαίως δεν θα μηδενιστούν οι δασικές πυρκαγιές αλλά σίγουρα θα περιορισθούν . Και τελικά είναι γενικώς αποδεκτό , γιατί είναι απολύτως σωστό , ότι “Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπευειν”.


Θ. Τουσιάδης
Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ.
Στερεάς Ελλάδος