PSS

28 Μαρτίου, 2018

«Στο Μαντούδι ο Γιώργος Ακριώτης για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου».

«Στο Μαντούδι ο Γιώργος Ακριώτης για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου».
Στο Μαντούδι βρέθηκε την Κυριακή 25η Μαρτίου 2018 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Γιώργος Ακριώτης, για να παρακολουθήσει από κοντά τις εκδηλώσεις Εορτασμού για την Εθνική Επέτειο.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την δοξολογία στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Μαντουδίου. Στη συνέχεια οι μαθητές των σχολείων εντυπωσίασαν με απαγγελίες ποιημάτων και αναπαραστάσεις του ένδοξου αγώνα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών για την ερμηνεία τους.
Στην δήλωσή του μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, ο κ. Ακριώτης αναφέρθηκε στις αξίες της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης που αποτελούν τον φάρο για την Ευρώπη του σήμερα και του αύριο.
« Η Ελλάδα όπως και το 1821 έτσι και σήμερα στην κρίσιμη χρονική συγκυρία, αφ’ενός μεν με τις εντεινόμενες Τουρκικές και παράνομες προκλήσεις, αφ’ ετέρου δε με την εξάπλωση των δυνάμεων της ακροδεξιάς, πάντα σε συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, ανταποκρίνεται με τρόπο προσεκτικό και υπεύθυνο. Με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και τους κατάλληλους διπλωματικούς χειρισμούς, με εθνική ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη αποδεικνύουμε καθημερινά και διαχρονικά ότι είμαστε η χώρα που γέννησε την Ευρώπη των μεγάλων αγώνων, της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.»